2024-01-30 08:01:31
Φωτογραφία για Η Γραμμή 1 του Μετρό αναβαθμίζεται -Ποιος σταθμός θα αλλάξει όψη τις επόμενες ημέρες
Σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιούνται στη γραμμή «Πειραιάς-Κηφισιά», ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εμπειρία του επιβατικού κοινού.

carandmotor.gr

Όλες τις εξελίξεις από την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024 δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες το Υπερταμείο το οποίο έχει καθοριστική παρουσία σε έξι μεγάλους τομείς επενδυτικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αφορά τις μεταφορές-υποδομές.

Όπως αναφέρει το Υπερταμείο, η ΣΤΑΣΥ, θυγατρική του ΟΑΣΑ, υλοποιεί παρεμβάσεις στη Γραμμή 1 του Μετρό που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται:

- Η αντικατάσταση σε όλο το δίκτυο των παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων φθορίου με φωτιστικά και λαμπτήρες τεχνολογίας Led (εκτιμάται να ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2024).

- Η αντικατάσταση 5.600 μέτρων της περίφραξης από συρματόπλεγμα με νέα κιγκλιδώματα

- Η αντιολισθητική προστασία των εκτεθειμένων επιφανειών, ο χρωματισμός του συνόλου των εγκαταστάσεων


- Η ενίσχυση της φύλαξης της Γραμμής με εναέρια μέσα (drones).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του σταθμού «Ομόνοια», όπου γίνονται εργασίες στην τοιχοποιία του σταθμού ώστε να αποκατασταθούν φθορές που οφείλονται -μεταξύ άλλων- στην υγρασία.

Η Γραμμή 1 επελέγη και για την εγκατάσταση και λειτουργία, για πρώτη φορά σε σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, ενός νέου συστήματος ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας από την πέδη των συρμών, που θα μετατρέπει την κινητική σε ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο του 2023 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Θανάσης Κοτταράς, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου, η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάνει τουλάχιστον το 12%.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ