2024-01-30 10:06:02
Φωτογραφία για Τα καλύτερα νέα ευρωπαϊκά ταξίδια με τρένο για το 2024
Το εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης εξελίσσεται συνεχώς και κάθε χρόνο, στις αρχές Δεκεμβρίου εμφανίζονται νέες συνδέσεις και υπηρεσίες σε χρονοδιαγράμματα σε όλη την ήπειρο για το επόμενο ημερολογιακό έτος. Αυτά τα νέα ταξίδια με τρένο αντικατοπτρίζουν συχνά τις ταξιδιωτικές τάσεις ή τις τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέροντας στους ταξιδιώτες πιο άμεσες ή συχνές συνδέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών προορισμών.

Σκοτ Χάρτμπεκ |

eu.detroitnews.com

Ακολουθούν μερικές από τις αξιοσημείωτες νέες διαδρομές που θα διαμορφώσουν τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά ταξίδια το 2024.

Βερολίνο-Παρίσι

Μετά από μια παύση 10 ετών, υπάρχει και πάλι ένα νυχτερινό τρένο που συνδέει τις γερμανικές και γαλλικές πρωτεύουσες και είναι η μόνη απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των πόλεων, τελευταίως. Ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου από την OBB (Austrian Railways) στο πλαίσιο της σειράς Nightjet τους, αυτή η ολονύκτια υπηρεσία θα εκτελείται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα και προς τις δύο κατευθύνσεις, με την προσδοκία να αποφοιτήσει σε νυχτερινή υπηρεσία μέχρι το τέλος του 2024.


Μαδρίτη-Οβιέδο

Το αποτέλεσμα ενός τεράστιου έργου υποδομής που διήρκεσε σχεδόν δύο δεκαετίες, η Ισπανία ξεκίνησε τρένα υψηλής ταχύτητας μεταξύ της πρωτεύουσας της χώρας και της πανέμορφης (και σχετικά ανεξερεύνητης) περιοχής της Αστούριας. Τα κομψά τρένα θα περάσουν τους ταξιδιώτες μέσα από δεκάδες τούνελ μεταξύ της πρωτεύουσας και της όμορφης καθεδρικής πόλης του Οβιέδο, μιας πόλης που φημίζεται για τους ατμοσφαιρικούς δρόμους, τις γαστρονομικές απολαύσεις και τον νόστιμο μηλίτη.

Βρυξέλλες-Πράγα

Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της startup εταιρείας νυχτερινών τρένων European Sleeper. Τώρα, η μάρκα ανακοίνωσε την επέκταση του νυχτερινού τρένου από τις Βρυξέλλες προς το Βερολίνο για την Πράγα, η οποία θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου 2024 και θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα.

Ζυρίχη-Μόναχο

Αυτές οι δύο πόλεις συνδέονται ήδη καλά με έξυπνα, γρήγορα τρένα που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες από τη Βαυαρία στην καρδιά της Ελβετίας σε λίγο περισσότερο από 3 1/2 μισή ώρα. Από τον Απρίλιο του 2024, θα προστεθούν αναχωρήσεις στη γραμμή τις Παρασκευές και τις Κυριακές.

Μόναχο-Βαρσοβία

Αντί να πάει ευθεία βόρεια, αυτό το νυχτερινό τρένο θα κατευθυνθεί από το Μόναχο στην Αυστρία πριν κατευθυνθεί προς την Πολωνία. Στην πορεία, θα κάνει στάσεις σε τουριστικούς προορισμούς της λίστας Α, όπως το Σάλτσμπουργκ και η Κρακοβία, παρέχοντας μια βασική συγκοινωνιακή σύνδεση για ταξιδιώτες που εξερευνούν την Κεντρική Ευρώπη.

Άμστερνταμ-Βερολίνο

Μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών της Ολλανδίας και της Γερμανίας έχει μακρά ιστορία, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για να τις συναντήσετε θα τραβήξει την προσοχή το 2024. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μισή ώρα μειώθηκε από το ταξίδι λόγω τεχνολογικών προόδων και δημιουργικής διαχείρισης διαδρομής. Τώρα θα σας πάρει 5 ώρες και 52 λεπτά αντί για 6 ώρες και 20 λεπτά. Όταν λαμβάνετε υπόψη τα check-in και τις μεταφορές από το κέντρο της πόλης σε απομακρυσμένα αεροδρόμια, αυτό συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά με τις πτήσεις.

Βίλνιους-Ρίγα

Στα βόρεια, αυτές οι δύο όμορφες πρωτεύουσες της Βαλτικής θα συνδεθούν σύντομα σιδηροδρομικώς για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Το ταξίδι μεταξύ Λιθουανίας και Λετονίας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από 4 ώρες και θα καταστήσει δυνατή την εξερεύνηση σε όλο το μήκος και το πλάτος αυτής της ιδιαίτερης γωνιάς της Ευρώπης σιδηροδρομικώς.

Αμβούργο προς Βιέννη & Ίνσμπρουκ

Ξεχωριστά νυχτερινά τρένα έχουν αναχωρήσει από το βόρειο λιμάνι του Αμβούργου και κατευθύνθηκαν προς την Αυστρία εδώ και λίγο καιρό (και αντίστροφα), αλλά πήραν μια λάμψη στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή η διαδρομή είναι η πρώτη στην Ευρώπη που βλέπει τα ολοκαίνουργια τρένα Nightjet της OBB που διαθέτουν κομψούς μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, τεχνολογικές ανέσεις (σκεφτείτε ατμοσφαιρικό φωτισμό και σταθμούς φόρτισης USD), μίνι καμπίνες για μεμονωμένους ταξιδιώτες και ντους και μπάνια σε κάθε χώρο ύπνου. Τελικά, θα κυκλοφορήσουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά το 2024, αυτή η διαδρομή είναι η μοναδική σας ευκαιρία να γνωρίσετε τα «μελλοντικά» ευρωπαϊκά νυχτερινά τρένα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ