2024-01-31 13:30:04
Φωτογραφία για Ο ΟΣΕ απαντά σε ερώτηση σχετικά με τις «Παθογένειες στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη - Λάρισα»
Απάντηση στη με αριθμό 2366/21.12.2023 Ερώτηση από τον Βουλευτή κ. Συμεών Κουπέλογλου

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης της Βουλής, που κοτατέθηκε από τον Βουλευτή κ. Συμεών Κουπέλογλου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

σ) Η επιλογή των ωρών οναχώρησης από τις αφετηρίες τους των δρομολογίων Λάρισας - Θεσσαλονίκης και αντ. Έγινε από την Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train. Εφόσον αυτή κρίνα ότι οι ώρες αυτές πρέπει να τροποποιηθούν, το αίτημά της θα κριθεί θετικά από τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ.

Αναφορικά με την κατάσταση των εσωτερικών συρμών, αυτή αποτελεί αντικείμενο της ΗΤ που είναι υπεύθυνη για την συντήρηση του τροχαίου υλικού.

β) Στο πλαίσιο δράσεων για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών ο ΟΣΕ, ως Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υποδομής υλοποιεί σταδιακά ένα πρόγραμμα συντήρησης των Σιδηροδρομικών Σταθμών με προτεραιότητα στον κύριο άξονα. Επιπλέον, σε ότι αφορά στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη - Λάρισα, έχουν εκτελεστεί εργασίες έκτακτης συντήρησης και αναβάθμισης χώρων υγιεινής των Σιδ/κών Σταθμών, όπως π.χ. στον Κεντρικό


Σταθμό Λάρισας εργασίες έκτακτης συντήρησης κτιρίων των Σ.Σ. Λιτοχώρου και Ν. Πόρων, ενώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΕΡΓΟΣΕ, υλοποιούνται εργασίες για την κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στο Ν. Παντελεήμονα Πιερίας με βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ με την κατασκευή κατάλληλα διαμορφωμένης πεζογέφυρας.

Στόχος του ΟΣΕ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών του Προαστιακού Θεσσαλονίκη - Λάρισα, ώστε αυτές να κοτοστοΰν πιο φιλικές προς το επιβατικό κοινό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος 

Παναγιώτης Γ. Τερεζάκης

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Συμεών Κουπελόγλου Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Παθογένειες στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη - Λάρισα»

Κύριε Υπουργέ,

Έλλειψη θέρμανσης, φθορές σε απαρχαιωμένες αμαξοστοιχίες, ξεχαρβαλωμένα καθίσματα αλλά και αποκρουστικοί σταθμοί, συνθέτουν μια εικόνα αναχρονιστική της καθημερινότητας 400 επιβατών, οι οποίοι μεταφέρονται με τον προαστιακό από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα κι αντίστροφα, προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους. Οι εν λόγω επιβάτες, οι οποίοι πληρώνουν μηνιαίες, εξάμηνες ή ετήσιες κάρτες, δηλώνουν ότι οι συνθήκες μετάβασής τους στους καθημερινούς εργασιακούς προορισμούς είναι απελπιστικές. Επιπρόσθετο μείζον ζήτημα θεωρούν τη διαμόρφωση και τις αλλαγές στα δρομολόγια που θα εφαρμοστούν από τις 16 Δεκεμβρίου, οι οποίες δε λαμβάνουν υπόψη τις ώρες αιχμής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να διαμορφωθούν τα νέα δρομολόγια (από 16 Δεκεμβρίου τ. έτ.) με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να ευνοούν τους εργαζόμενους στο μέτρο του εφικτού, καθώς επίσης να συντηρηθούν αφενός οι υποδομές των ενδιάμεσων σταθμών του Προαστιακού Θεσσαλονίκη - Λάρισα και αφετέρου οι συρμοί του;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΚΟΥΠΕΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ