2024-02-01 17:03:22
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης στο γραφείο Νίκου Ανδρουλάκη
Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης στην πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε κάλυψη των κενών θέσεων φαρμακείων, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται οι διατάξεις του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ, Δημήτρης Σαρηγιάννης.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Διονύσιος Ευγενίδης, ο γραμματέας, κ. Γεώργιος Κιοσές και το μέλος Δ.Σ, κ. Ζάχος Γεώργιος ο σύλλογος ενημέρωσε το γραφείο σχετικά με την εφαρμογή της Ενιαίας φαρμακευτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης (Π. Δ. 306/1992) κατά τον υπολογισμό των κενών θέσεων φαρμακείων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, οι κ. κ. Δ. Ευγενίδης και Γ. Κιοσές, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην πρόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει σε κάλυψη των κενών θέσεων φαρμακείων, κατά παράβαση, όπως υποστηρίζουν, των διατάξεων του Π.Δ. 306/1992.


«Η παράβλεψη της εφαρμογής της Ενιαίας φαρμακευτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, εκτός του ότι δεν εδράζεται σε διάταξη νόμου, θα δημιουργήσει στρεβλώσεις και προβλήματα τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο με τελικό αποτέλεσμα να βληθεί η δημόσια υγεία», τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Ο Διευθυντής του γραφείου δεσμεύτηκε για τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε, σχετικά με το ζήτημα, το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Ψήφισμα ΓΣ του ΦΣΘ: Αιφνιδιαστική καταστρατήγηση των κείμενων διατάξεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

https://pharmateam.blogspot.com/2024/01/blog-post_31.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ