2024-02-02 07:18:13
Φωτογραφία για Η Κίνα δοκίμασε το ταχύτερο τρένο στον κόσμο: 450 km/h μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης
Το τρένο θα μειώσει το ταξίδι μεταξύ των δύο κύριων κινεζικών πόλεων κατά μιάμιση ώρα, από πάνω από τέσσερις ώρες σε δυόμισι ώρες

tg24.sky.it

Η κατασκευή των πρωτοτύπων για τη δοκιμή του ταχύτερου τρένου υψηλής ταχύτητας στον κόσμο που μπορεί να φτάσει τα 400 χλμ. την ώρα θα ολοκληρωθεί εντός του έτους στην Κίνα . Το τρένο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025 και να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης από περισσότερες από τέσσερις ώρες σε δυόμισι ώρες. Το έργο CR450, που αφορά το νέο τρένο, ξεκίνησε από την Κίνα πριν από τρία χρόνια. Η Κίνα σχεδιάζει να αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό της δίκτυο σε 165.000 km έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 50.000 km τρένων υψηλής ταχύτητας. Στα τέλη του 2023, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας κάλυψε 159 χιλιάδες km, 45 χιλιάδες km HS.

Οι δοκιμές του Ιουνίου

Οι δοκιμές απόδοσης των νέων εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας που είναι απαραίτητα για το CR450 ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, σημειώνοντας ρεκόρ 453 km/h κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής διαδρομής, που πιστεύεται ότι είναι το ταχύτερο στον κόσμο σε τυπικές γραμμές. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα Meizhou Bay Sea, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας μεταξύ Fuzhou και Xiamen στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ