2024-02-04 08:40:10
Φωτογραφία για Χιονοθύελλες έπληξαν τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους της Κίνας ενόψει του κινεζικού νέου έτους
Πορτοκαλί συναγερμός για χιονοθύελλες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας. ΦΩΤΟ: AFP

Πεκίνο - Το σφοδρό χιόνι και η παγωμένη βροχή στις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της Κίνας διακόπτουν τις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι ξεκινούν ταξίδια για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

straitstimes.com

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για χιονοθύελλες, με επτά κεντρικές και ανατολικές επαρχίες να επλήγησαν από χειμωνιάτικες συνθήκες το Σαββατοκύριακο. Τμήματα του Hubei, του Hunan, του Chongqing και του Anhui θα επηρεαστούν περισσότερο, σύμφωνα με την πρόβλεψη.

Περίπου 13 εκατομμύρια επιβάτες αναμενόταν να ταξιδέψουν μέσω του σιδηροδρόμου μόνο στις 3 Φεβρουαρίου, ανέφερε η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας, επικαλούμενη στοιχεία του Ομίλου China State Railway Group. Μέχρι το μεσημέρι, συνολικά 56 αυτοκινητόδρομοι σε εννέα επαρχίες έκλεισαν μερικώς λόγω χιονιού και πάγου, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος το υπουργείο Μεταφορών.

Η Σαγκάη σταμάτησε 39 τρένα υψηλής ταχύτητας που ήταν προγραμματισμένα για τις 3 και 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το γραφείο σιδηροδρόμων της. Το σιδηροδρομικό γραφείο της Χουμπέι στη Γουχάν ανέφερε στον λογαριασμό του στο Weibo ότι περίπου 80 τρένα από και προς την επαρχία έχουν ανασταλεί.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ