2024-02-09 17:51:11
Φωτογραφία για Ένα μοναδικό οικολογικό κατάλυμα στη μέση της ερήμου
Η όαση της Siwa, σε απόσταση 560χιλ από το Καϊρο και μόλις 50χιλ από την έρημο της Λιβύης, αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά φυσικά τοπία παγκοσμίως λόγω των πολύ ιδιαίτερων γεωλογικών χαρακτηριστικών, της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας και τις περισσότερες από διακόσιες φυσικές πηγές γλυκού και αλμυρού νερού. 

Η Siwa αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών της Αιγύπτου λόγω του φημισμένου ναού-μαντείου του Άμμωνα που βρίσκεται στην περιοχή και ανάμεσα στα καταλύματα για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την εμπειρία διαμονής στο υπέροχο αυτό τοπίο κορυφαία θέση κατέχει το Eco Lodge Adrere Amellal. 

Το κατάλυμα έχει την μορφή ενός δαιδαλώδους χωριού - φρούριου αποτελούμενο από πολλά επιμέρους παραδοσιακά κτίσματα κατασκευασμένα με την τοπική παραδοσιακή λάσπη Karshif, ένα μείγμα πηλού και άχυρου και λιασμένου αλατιού, καθώς στην περιοχή λειτουργούσαν αλατορυχεία από τα αρχαία ακόμη χρόνια.   



Τo κυριότερο χαρακτηριστικό των κτισμάτων Karshif, εκτός της απόλυτα φυσικής αισθητικής τους, είναι ότι διατηρούν την εσωτερική θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα όλες τις εποχές  με φυσικό τρόπο, κάτι που επιτυγχάνεται με τον σχεδιασμό και την επιλογή θέσης των παραθύρων σε σημεία που ανάλογα με την εποχή να επιτρέπουν στον ήλιο και τον αέρα να διεισδύουν στο εσωτερικό ή να το προστατεύουν από αυτά. Τα φύλλα και ξύλα φοίνικα σαν εσωτερική επένδυση στις οροφές επίσης συμβάλλει στην διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας χωρίς την χρήση θέρμανσης ή κλιματισμού. 

Στα μπάνια των κτισμάτων έχει χρησιμοποιηθεί τοπικός ψαμμίτης, έπιπλα και πόρτες είναι κατασκευασμένα από ξύλο φοίνικα ή χτιστά επίσης από Karshif ενώ η λιτή διακόσμηση βασίζεται σε παραδοσιακά έργα τοπικής χειροτεχνίας από φυσικά υλικά και χειροποίητα υφάσματα.



Το Adrere Amellal διαθέτει 40 δωμάτια διαφορετικού μεγέθους και διαμόρφωσης αλλά της ίδιας απόλυτα φυσικής αισθητικής ενώ στο κατάλυμα δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι η όψη των χώρων το βράδυ όταν φωτίζονται με εκατοντάδες κεριά και φανάρια παραπέμπει πραγματικά σε σκηνικό από τις "Χίλιες και μία νύχτες. 

Εξίσου οικολογική και η γαστρονομική προσέγγιση καθώς τα προσφερόμενα γεύματα περιλαμβάνουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο του καταλύματος, κρεάτα-πουλερικά εκτροφής ντόπιων παραγωγών σε κοντικά χωριά και χειροποίητα γλυκά, ψωμί και αρτοσκευάσματα.  

Ανάλογα με την εποχή και κυρίως την ένταση και κατεύθυνση του αέρα τα γεύματα προσφέρονται σε διαφορετικό ανοιχτό ή κλειστό χώρο, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό μέσα στην λιτή του διαμόρφωση και το σημείο της πισίνας που τροφοδοτείται από νερό φυσικής πηγής. 

Η όλη ατμόσφαιρα, σε όλους τους χώρους του Adrere Ammelal, είναι πραγματικά πρωτόγνωρη, μαγική και σε πλήρη αρμονία με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και την χιλιάδων χρόνων ιστορία της περιοχής. "Πρωτόγονη πολυτέλεια" και "γνωριμία με έναν άλλο κόσμο" είναι κάποιες από τις  εκφράσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από επισκέπτες του καταλύματος αλλά και αφιερώματα του τύπου για το Adrere Ammelal που δεν είναι απλώς ένα ακόμη κατάλυμα στην έρημο, από τα πολλά που υπάρχουν στην Αφρικανική Ήπειρο, αλλά μια πραγματική εμπειρία ζωής και πλήρης επιστροφή στο λιτό και το φυσικό.  





(*) Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που συμπεριλαμβάνονται στην στήλη "HOTELS  TOURS" του site μας δεν αποτελούν διαφημιστική καταχώρηση. Επιλέγονται για το ενδιαφέρον που κατά την άποψή μας παρουσιάζουν λόγω ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών-διακοσμητικών τους χαρακτηριστικών και το SoulouposeTo δεν έχει κανενός είδους οικονομική συναλλαγή - σχέση με τους ιδιοκτήτες τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

adrereamellal.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ