2024-02-18 23:22:22
Φωτογραφία για Η αστυνομία σταμάτησε το τρένο που μετέφερε οπαδούς του ποδοσφαίρου του Αμβούργου για 6 ώρες
Ένα τρένο που μετέφερε εκατοντάδες Γερμανούς οπαδούς ποδοσφαίρου επέστρεψαν από έναν εκτός έδρας αγώνα το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησε για έξι ώρες καθώς η αστυνομία έψαχνε για οπαδούς που φέρεται να ενεπλάκησαν σε καυγά τον Σεπτέμβριο.

dw.com

Η γερμανική αστυνομία σταμάτησε το τρένο που μετέφερε οπαδούς ποδοσφαίρου μεταξύ των πόλεων Ρόστοκ και Αμβούργου της βόρειας Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, καταγράφοντας τις ταυτότητες 855 οπαδών του Αμβούργου σε μια επιχείρηση που διήρκεσε περίπου έξι ώρες.

Οι οπαδοί του Αμβούργου (HSV) επέστρεφαν από τον αγώνα της ομάδας τους στη δεύτερη κατηγορία εκτός έδρας στο Hansa Rostock (2-2), όταν περίπου 400 αξιωματικοί σταμάτησαν το τρένο γύρω στις 8 μ.μ. τοπική ώρα στην πόλη Bergedorf, λίγο έξω από το Αμβούργο.

Η αστυνομία είπε ότι αναζητούσε 60 άτομα που φέρονται να ενεπλάκησαν σε ένα επεισόδιο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, όταν ξέσπασε καυγάς στον κεντρικό σταθμό του Mannheim μεταξύ οπαδών της HSV που πήγαιναν στη νοτιοδυτική πόλη Elversberg και οπαδών της Borussia Dortmund που ήταν καθ' οδόν. στο Φράιμπουργκ, κοντά στα ελβετικά σύνορα.


Έψαχναν επίσης για θαυμαστές που φέρεται να είχαν πετάξει μπουκάλια στην αστυνομία στον κεντρικό σταθμό του Ρόστοκ νωρίτερα το βράδυ.

Οι «υπερ-αναγνωριστές» της αστυνομίας δημιούργησαν «λωρίδα αναγνώρισης»

Αφού διεκπεραίωσε τους οπαδούς μέσω μιας λεγόμενης λωρίδας αναγνώρισης με τη βοήθεια ειδικών αξιωματικών "super-αναγνωριστή", η αστυνομία είπε ότι αναγνώρισε με επιτυχία 52 από αυτούς που αναζητούσαν.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες αθώοι οπαδοί και άλλοι επιβάτες αναγκάστηκαν να περιμένουν τη σειρά τους στο τρένο.

Η αστυνομία είπε ότι δεν έγιναν συλλήψεις και ότι επετράπη σε όλους τους επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους γύρω στις 2.30 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn , η επιχείρηση προκάλεσε καθυστερήσεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία είπε: «Παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τις δυσκολίες στον εντοπισμό των ενόχων, [οι αξιωματικοί] έχουν θέσει ως στόχο τους να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους υπεύθυνους».

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Jan Müller είπε: "Η παραβίαση της ειρήνης είναι ένα σοβαρό έγκλημα που απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη της κοινωνίας μας. Λαμβάνουμε αυτές τις πράξεις εξαιρετικά σοβαρά και χρησιμοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους."

Οι οπαδοί του Αμβούργου επικρίνουν την αστυνομία και ανακοινώνουν νομική αμφισβήτηση

Το απόγευμα της Κυριακής, η Λέσχη Υποστηρικτών του HSV και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους επέκριναν τη «σοβαρή» αστυνομική επιχείρηση ως «αυθαίρετη, δυσανάλογη και παράνομη», περιγράφοντας μια «κρίσιμη κατάσταση» στο τρένο όπου η διανομή του νερού εξασφαλίστηκε «μόνο χάρη στην HSV θαυμαστές».

Ζήτησαν από τους πληγέντες να υποβάλουν αναφορές και είπαν ότι θα τους βοηθούσαν να λάβουν νομικά μέτρα «συμπεριλαμβανομένων ποινικών διώξεων κατά του επικεφαλής της επιχείρησης».

Στα τέλη Ιανουαρίου, δικαστήριο στο Μπράουνσβαϊγκ έκρινε ότι μια παρόμοια αστυνομική επιχείρηση που στόχευε σε υποστηρικτές της Βέρντερ Βρέμης το 2022 ήταν σε μεγάλο βαθμό υπερβολική και παράνομη, αφού μια γυναίκα οπαδός απήγγειλε κατηγορίες.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ