2024-02-25 08:29:53
Φωτογραφία για Οι eSIM βρίσκονται «ένα βήμα πριν τη μαζική υιοθέτηση» στο Internet of Things

 



Μελέτη της Omdia προβλέπει ότι η χρήση eSIM στο Internet of Things βρίσκεται ένα βήμα προς τη μαζική υιοθέτηση, εν μέρει λόγω των βελτιώσεων που έχουν υπάρξει στην τεχνολογία, με τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών να αναμένεται πως θα φτάσει από δερίπου 1 δισεκατομμύριο το 2023 σε πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια το 2030.

Στην πρόβλεψή της, η Omdia τονίζει ότι η αγορά ενισχύεται από έναν συνδυασμό βελτιώσεων που έχουν υπάρξει γύρω από την τεχνολογία της eSIM, που υποβοηθούνται από τα νέα πρότυπα, την επιχειρηματική ζήτηση και την εμφάνιση νέων, ενισχυμένων, τεχνολογιών.

Προηγουμένως, όπως σημειώνει η Omdia, η υιοθέτηση της eSIM στο Internet of Things είχε παρεμποδιστεί από τους «περιορισμούς στην ισχύ, τους υπολογιστές και την παρέμβαση του τελικού χρήστη», αλλά τονίζει ότι αυτά τα εμπόδια έχουν αρχίσει να μειώνονται.

Οι τομείς στους οποίους έχουν παρουσιαστεί σημαντικές βελτιώσεις είναι η δυνατότητα εύκολης εναλλαγής προφίλ, η βελτιωμένη διαχείριση συσκευών και οι καλύτεροι εμπορικοί όροι. Μέρος της βελτίωσης οφείλεται στις προδιαγραφές GSMA SGP.31/32, που κυκλοφόρησαν το 2023, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συσκευές IoT.

Οι βιομηχανικοί τομείς που αναμένεται πως θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της υιοθέτησης μέχρι το 2030 είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση, η ενέργεια, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι έξυπνες πόλεις.

Ο επικεφαλής του τομέα IoT της Omdia, Andrew Brown, δήλωσε ότι οι προδιαγραφές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ήταν απαραίτητες, υπογραμμίζοντας ότι «άρχισαν να γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ της παροχής παραδοσιακών καταναλωτικών συσκευών και πιο παραδοσιακών συσκευών IoT».

«Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης σε βασικούς κλάδους, όχι μόνο σε αυτούς που επιθυμούν εδώ και καιρό την τυποποίηση της eSIM, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και σε πολλούς άλλους».



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μόνο η βάση έμεινε…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μόνο η βάση έμεινε…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ