2024-02-26 10:23:35
Φωτογραφία για Το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία -Ενα «κινητό ξενοδοχείο» [εικόνες & βίντεο]
To πολυτελέστερο τρένο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία με χώρους και ανέσεις που κόβουν την ανάσα.

Χαρακτηρισμένο ως «πολυτελές ξενοδοχείο σε τροχούς», το τρένο της σειράς E001 Train Suite Shikishima στην Ιαπωνία είναι ένα από τα πιο μοναδικά και προφανώς ακριβά τρένα.

iefimerida.gr

Η αμαξοστοιχία των 10 βαγονιών αποτελείται από έξι βαγόνια ύπνου, ένα βαγόνι αναμονής, ένα βαγόνι εστίασης και βαγόνια παρατήρησης σε κάθε άκρο της αμαξοστοιχίας.

Πέντε από τα βαγόνια ύπνου διαθέτουν από τρεις ιδιωτικές σουίτες, ενώ το βαγόνι 7 διαθέτει δύο σουίτες πολυτελείας, μια τύπου «μεζονέτας» με δύο επίπεδα και μια τύπου «διαμερίσματος» με ένα επίπεδο, γράφει η βρετανική εφημερίδα SUN.

Ένα τρένο στην Ιαπωνία που κόβει την ανάσα

Όλα τα υπερπολυτελή δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ντους και τουαλέτα, ενώ δύο από αυτά διαθέτουν ακόμη και μπανιέρα.


Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι τόσο υψηλού επιπέδου που οι επιβάτες μπορούν να ξεχάσουν ότι βρίσκονται σε τρένο αλλά σε ένα κινητό πολυτελές ξενοδοχείο.

Με τις εντυπωσιακές σουίτες, την κομψή διακόσμηση και τα φουτουριστικά βαγόνια-παρατηρητήρια για να απολαμβάνει ο επιβάτης κάθε τοπίο, είναι σαν ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις ράγες.

Υπάρχει ένα σαλόνι με θέμα το δάσος, με χρυσά μεταλλικά κλαδιά κατά μήκος των τοίχων, ένα μαύρο πιάνο, ένα μοντέρνο γυάλινο τζάκι και παρκέ δάπεδο από ξύλο Herringbone.

Οι σουίτες είναι ντυμένες με κομψές ξύλινες επενδύσεις και γεωμετρικά έργα τέχνης στους τοίχους, ενώ οι δύο πιο πολυτελείς καμπίνες διαθέτουν φανταχτερά μπάνια με μπανιέρες από ξύλο κυπαρισσιού.

Τα βαγόνια 1 έως 4 και 8 έως 10 του εκδρομικού τρένου με υβριδικά ηλεκτρικά/ντίζελ πολυτελή βαγόνια ύπνου έχουν αμάξωμα από αλουμίνιο, ενώ τα βαγόνια 5 έως 7 έχουν αμάξωμα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Μια σουίτα στο βαγόνι 4 διαθέτει ακόμη και καθολική πρόσβαση, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει την εμπειρία, ανεξάρτητα από ηλικία, αναπηρία ή οτιδήποτε άλλο

Ωστόσο, ολόκληρο το τρένο φιλοξενεί μόνο 34 επιβάτες.

Μέχρι και 10.000 δολάρια το εισιτήριο για μια θέση

Αλλά όποιος θέλει να απολαύσει αυτήν την εμπειρία θα πρέπει να πληρώσει αρκετά χρήματα. Τα εισιτήρια για το Train Suite Shikishima κοστίζουν από 2.860 δολάρια έως περίπου 10.000 δολάρια. Αυτή η εμπειρία απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στους πλούσιους και εύπορους.

Κάθε ταξίδι ξεκινά και τελειώνει στο σταθμό Ueno, έναν σημαντικό σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή Taito του Τόκιο.

Από εκεί, οι επιβάτες πραγματοποιούν διήμερες και τετραήμερες κυκλικές εκδρομές από την άνοιξη έως το φθινόπωρο και τριήμερες εκδρομές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το διήμερο δρομολόγιο περιλαμβάνει ένα ταξίδι με διανυκτέρευση από το Τόκιο στην πόλη ΤσικούμαChikuma, πριν γίνει μια στάση στο Αιζουγουακαμάτσου πριν από την επιστροφή στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Εάν ο επιβάτης επιλέξει το τριήμερο δρομολόγιο, θα περάσει δύο διανυκτερεύσεις στη Ματσουσίμα και στη συνέχεια στο Χιροσάκι.

Με το τετραήμερο δρομολόγιο οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας, όπου παρέχεται διανυκτέρευση και σε ξενοδοχείο.

Η υπηρεσία ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου 2017 και προσέλκυσε ευρύ ενδιαφέρον.

Ως αποτέλεσμα, τα εισιτήρια για το εναρκτήριο ταξίδι διατέθηκαν μέσω κλήρωσης, προκειμένου να διανεμηθούν όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και δίκαια

Βίντεο

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ