2024-02-26 16:06:39
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ
Φωτο Ζωπίδη Λευτέρη

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ που εκπροσωπεί εργαζόμενους των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και HELLENIC TRAIN, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών της Τετάρτης 28/2/2023.

 Ένα χρόνο μετά την τραγωδία οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο παραμένουμε συγκλονισμένοι, αισθανόμενοι ότι οι προσπάθειες που καταβάλλαμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας των εταιριών και την απαξίωση τους από διαδοχικές κυβερνήσεις και Διοικήσεις την τελευταία εικοσαετία, δεν κατάφεραν να την αποτρέψουν. Ευελπιστούμε η εξεταστική επιτροπή και οι δικαστικές έρευνες που διεξάγονται σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών να αναδείξουν τους πραγματικούς υπαίτιους για αυτήν, αποδίδοντας τις ευθύνες σε αυτούς που λάμβαναν τις κρίσιμες αποφάσεις και όριζαν το μέλλον του σιδηροδρόμου, αφήνοντας τις εταιρείες υποστελεχωμένες και με ασαφές πλάνο ανάπτυξης και λειτουργίας. 


Δυστυχώς, έως σήμερα, παρακολουθούμε ότι οι ευθύνες επιρρίπτονται κυρίως στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο. Παρά τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν τον σιδηρόδρομο και την απαξίωση που βιώνουμε καθημερινά εμείς ως εργαζόμενοι αλλά και ο σιδηρόδρομος ως μέσο μεταφοράς, είναι σαφές ότι ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα αποφέρει μόνο οφέλη για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, των διοικήσεων που ορίζονται από αυτήν αλλά και εμάς των εργαζομένων να επανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη από το επιβατικό κοινό.

 Εμείς, οι μηχανικοί και όλο το προσωπικό που εργαζόμαστε στον σιδηρόδρομο είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά προκειμένου να αποκτήσει την θέση που του αξίζει ως το πιο ασφαλές, περιβαλλοντικό και οικονομικά προσιτό μεταφορικό μέσο. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΣΕ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ