2024-02-27 21:54:47
Φωτογραφία για Οδοντωτός: Το τρενάκι επέστεψε αλλά και η Περιφέρεια «επιστρέφει» ασκώντας πίεση σε ΟΣΕ – Υπουργείο Υποδομών
Το «πράσινο φως» για να επιστρέψει το τρενάκι στις ράγες δόθηκε μετά το δοκιμαστικό δρομολόγιο που έγινε το πρωί από Διακοπτό προς Καλάβρυτα παρουσία συνεργείου τεχνικών του ΟΣΕ όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην γραμμή.

protionline.gr

Με τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις φερτών υλικών, εδώ και μήνες και τις συχνές βλάβες στο δίκτυο η Περιφέρεια ενεργοποιεί το δικό της «μηχανισμό πίεσης» για να προχωρήσουν τα έργα στην περιοχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Φωκιών Ζαΐμης απέστειλε νέα επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, στη συνέχεια και τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του τη Δευτέρα στα πλαίσια της διαχείρισης του νέου συμβάντος, επιστολή την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

«Η προσπάθεια να βγουν οι άνθρωποι που ήταν στον συρμό από τον δρόμο προς τον σταθμό στα Νιάματα απέτυχε καθώς τα λεωφορεία δεν κατάφεραν να φτάσουν έως εκεί γι αυτό και κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσει ο καθαρισμός στη γραμμή, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το τρενάκι στο Διακοπτό» εξηγεί ο κ. Ζαΐμης ο οποίος -υπενθυμίζεται- ότι έχει θέσει πρώτος και επανελεγμένα ζητήματα πρόσβασης και ασφάλειας στο φαράγγι, από το περασμένο καλοκαίρι μετά τη φωτιά της 23 Ιουλίου 2023.


Με τη νέα επιστολή τονίζει την ανάγκη τα έργα να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επισημαίνοντας ότι ήδη η Περιφέρεια έχει συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την μελέτη που έχει παραγγείλει ο ΟΣΕ.

«Γνωρίζουμε τη μελέτη και υπάρχει συνεργασία, πρέπει όμως όλοι να επιταχύνουν, δεν μπορούμε να πάμε πλέον με ρυθμούς δημοσίου αλλά με διαδικασία του κατεπείγοντος…» σχολίασε στο Protionline.gr ο κ. Ζαΐμης.

Μετά τα συμβάντα που είχαμε τη Δευτέρα αλλά και το πρωί της Τρίτης στην Πούντα – Καλάβρυτα ο κ. Ζαΐμης επισημαίνει τέλος ότι «είναι σοβαρό πλήγμα, σε μια μέρα, να κλείνει τόσο το τρένο όσο και η πρόσβαση μέσω της Ολυμπίας προς τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό! Θέλουμε σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα να πάμε καλύτερα και να βελτιώσουμε το τουρισμό και την εικόνα της περιοχής, όχι να ανοίγουμε μέτωπα προς τα έξω!»

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ