2024-02-28 19:47:49
Φωτογραφία για Οι σοβαρές βλάβες που προκαλούν τα ενεργειακά ποτά: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς



Πρόβλημα Δημόσιας Υγείας χαρακτηρίζει την υπερκατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους και τα μικρά παιδιά η Βάια Λαμπαδιάρη, καθηγήτρια Παθολογίας - Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η υπερκατανάλωση ενεργειακών ποτών από μικρά παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες μίλησε την Τρίτη στο Πρώτο Πρόγραμμα η Βάια Λαμπαδιάρη, η οποία εργάζεται στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και στο Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως σημείωσε «υπάρχει μια μερίδα των νέων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καθημερινά με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να βλέπουμε στα ειδικά μεταβολικά ιατρεία τα αποτελέσματα αυτής της κατανάλωσης».

«Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει μια ενημέρωση και μια προειδοποίηση στους γονείς και τα παιδιά» σημειώνει προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αγνοούν τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η υπερκατανάλωση, όπως είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη διαβήτη.

«Σκεφτείτε ότι σε ευρωπαϊκές χώρες πχ της Σκανδιναβικής χερσονήσου, ακόμη και αναψυκτικά που να είναι κανονικά με ζάχαρη πωλούνται πλέον στα παιδιά κάτω των 18 και των 16 ετών σε μικρότερες συσκευασίες και απαγορεύεται να πάρει κάποιος παραπάνω ml σαν παράδειγμα το αλκοόλ».

ADVERTISING

"Δηλαδή θεωρείται ότι δεν είναι τόσο αθώα η όλη αυτή υπερκατανάλωση ζάχαρης και άλλα συστατικά που έχουν αυτά μέσα", τονίζει.

Το δεκαεξάχρονο που κάθε μέρα πίνει αλκοόλ και ποτά τέτοιου τύπου, έχει και ένα αντίστοιχο lifestyle που το οδηγεί και σε θέμα ψυχολογικό ή κοινωνικό. Το θέμα είναι ότι για οποιονδήποτε λόγο κάποιος υπερ-καταναλώνει τέτοια ποτά, στο τέλος ανατροφοδοτεί μια φλεγμονή στον υποθάλαμο και μια μεταβολική απορρύθμιση η οποία είναι προβληματική.

Δηλαδή ευθύνονται όλα αυτά για ανάπτυξη διαβήτη αργότερα στο μέλλον, την παιδική παχυσαρκία, η οποία σήμερα είναι μάστιγα και ό, τι άλλο συμπαρομαρτούν ακολουθεί αυτή την κατάσταση.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SILVER ALERT στο Γαλάτσι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SILVER ALERT στο Γαλάτσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ