2024-03-01 17:50:32
Φωτογραφία για Ρωσία: Δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, 24 ώρες μετά την πυρηνική απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν (+vid)
 Η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με δυνατότητα να φέρει πυρηνικές κεφαλές, μόλις μία ημέρα μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου απείλησε τη Δύση με πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ο ICBM (βαλλιστικός πύραυλος στερεού καυσίμου, ικανός να διανύσει πάνω από 15.000 χιλιόμετρα) που χρησιμοποιήθηκε στην δοκιμή ήταν τύπου Yars, γνωστός επίσης ως RS-24, και ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από κινητές μονάδες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε: “Στο Διαστημικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, τα πληρώματα των πυραυλικών δυνάμεων Yoshkar-Ola πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκτόξευση κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars, εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή.

Σκοπός της εκτόξευσης ήταν να επαληθευτούν τα τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Όλες οι προβλεμόμενες ενέργειες ολοκληρώθηκαν στο ακέραιο».

Ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την εκτόξευση.

#UkraineRussiaWar
greece-salonikia

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βρέθηκε σώα η 68χρονη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βρέθηκε σώα η 68χρονη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ