2024-03-04 09:00:07
Φωτογραφία για Βάψιμο επίπλων σε ναυτικό στυλ
To ναυτικό στυλ στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ιδιαίτερο, φωτεινό και απόλυτα ταιριαστό με το ...μακρύ Ελληνικό καλοκαίρι, ειδικά για σπίτια που βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές, εξοχικές κατοικίες και ασφαλώς για ενοικιαζόμενα καταλύμματα. 

Από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να προσθέσετε ...θαλασσινές πινελιές σε κάθε χώρο είναι το βάψιμο επίπλων σε τόνους του μπλε. 

Μπλε σκούρο, γαλάζιο και τυρκουάζ, μεμονωμένα ή σε μείξη κατά την εφαρμογή τεχνικών παλαίωσης, αλλά και μοτίβα με ναυτικά - θαλασσινά θέματα αρκούν για να μεταμορφώσουν την όψη κάθε μικρού ή μεγαλύτερου επίπλου όπως και για αξιοποιηθούν μικρά, παλιά ή φθαρμένα έπιπλα που ίσως πιστεύετε ότι δεν έχουν πια θέση στην διακόσμηση του σπιτιού. 



Απλό βάψιμο ή τεχνικές παλαίωσης σε αποχρώσεις του μπλε σε συνδυασμό με λευκό ή και κόκκινο, decoupage με χάρτινα μοτίβα που παραπέμπουν σε θάλασσα, ζωγραφική και stencils με αντίστοιχης αισθητικής σχέδια αλλά και προσθήκη στο έπιπλο στοιχείων από σκοινί είναι κάποιοι από τους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα έπιπλο απόλυτα ταιριαστό σε χώρους που κυριαρχεί το ναυτικό ύφος. 



Έπιπλα μεγάλου όγκου μπλε απόχρωσης, ακόμη και χωρίς την εφαρμογή τεχνικών παλαίωσης, προσθέτουν το συγκεκριμένο ύφος εύκολα σε κάθε χώρο αν συνδυαστούν με μερικές ακόμη διακοσμητικές λεπτομέρειες από θαλασσινά-φυσικά υλικά, θαλασσογραφίες, vintage αντικείμενα αντίστοιχου ύφους κλπ 



DIY  έπιπλα κατασκευασμένα από ακατέργαστο ξύλα, σανίδες ή παλέτες αποκτούν πολύ ιδιαίτερη όψη αν βαφτούν ανά σημεία με διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε σε συνδυασμό με λευκό ή και μία ακόμη ταιριαστή απόχρωση. 





Με τους ίδιους τρόπους και τεχνικές μπορούν βεβαίως να βαφτούν και μικρότερου όγκου διακοσμητικά αντικείμενα όπως κορνίζες, καθρέφτες κλπ για να δημιουργήσετε για να μεταφέρετε σε κάθε χώρο θαλασσινή ατμόσφαιρα. 



Για να δημιουργήσετε διαφορετικούς τόνους μπλε αποχρώσεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρο μπλε αναμεμειγμένο με μικρές ποσότητες λευκού ή μαύρου.   



Τα ριγέ μοτίβα σε μπλε-λευκό είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία μιας διακόσμησης στο συγκεκριμένο στυλ και με χρώματα κιμωλίας εκτός από ξύλο ή κάθε είδους υλικό και χωρίς καμιά προεργασία μπορείτε να βάψετε και ύφασμα, δημιουργώντας έτσι εύκολα και οικονομικά εντυπωσιακά καθίσματα, σκαμπώ ή μαξιλάρια σε ναυτικό ύφος για χρήση σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.  







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ