2024-03-06 16:05:17
Φωτογραφία για Αυτοψία στο Φαράγγι του Βουραϊκού: Η γραμμή κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει προσωρινά την λειτουργία της
Σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2024 η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξόπουλου, με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλο, τον καθηγητή Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννη Κουκούβελα, τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και στελέχη του Οργανισμού, πραγματοποίησαν αυτοψία στο φαράγγι του Βουραϊκού και πιο συγκεκριμένα στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί σημαντικές κατολισθήσεις εδαφών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς τον Αύγουστο.

Από την αυτοψία τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα πρώτα 5 χλμ. μέχρι τον σταθμό Νιάματα και είναι αρκετά σύνθετο καθότι αφορά τα καμένα εδάφη, την σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού, αλλά και το ποτάμι του Βουραϊκού.

Κατόπιν αυτού η γραμμή κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει προσωρινά την λειτουργία της στο τμήμα που παρουσιάζονται σημαντικές κατολισθήσεις φερτών υλικών. Το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και τους εμπλεκόμενους φορείς θα προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων ώστε η σιδηροδρομική γραμμή να καταστεί και πάλι λειτουργική και να μην επηρεάζεται από την μεταφορά φερτών υλικών από τις καμένες περιοχές.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ