2024-03-11 18:12:42
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου ΣΟΕΛ

 



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Ταμείο «Σώμα Ορκωτών Λογιστών» εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία σας επισυνάπτουμε, σύμφωνα με την οποία ξεκινάει η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου από τις 12.03.2024.

Διευκρινίζουμε πως:

1. Το Ταμείο ΣΟΕΛ δεν ανήκει στον ΕΟΠΥΥ.

2. Δεν υπάρχει καμία σύμβαση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ή κανένα άλλο Σύλλογο, ώστε να υποβάλλονται οι συνταγές από οποιονδήποτε φαρμακοποιό.

3. Οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν τη συνταγή ηλεκτρονικά και θα παραδίδουν στον ασφαλισμένο το φύλλο έκδοσης του ιατρού (εφόσον δεν είναι άυλη), το φύλλο εκτέλεσης, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο, με επικολλημένα τα κουπόνια των φαρμάκων και την απόδειξη προκειμένου ο ασφαλισμένος να προβεί στη διαδικασία δαπάνης προς το ταμείο του.

4. Ο ασφαλισμένος καταβάλει το σύνολο της αξίας της συνταγής.

 

 


5. Για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους απαιτείται προέγκριση από τους ελεγκτές ιατρούς του Ταμείου και σχετικό μήνυμα θα εμφανίζεται στο φύλλο εκτέλεσης.

6. Για όσα φάρμακα δεν συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά θα συνεχίσει να ισχύει η χειρόγραφη ιατρική συνταγή του θεράποντα ιατρού.

7. Η ΗΔΙΚΑ έχει παραμετροποιήσει την εκτέλεση των συνταγών του ταμείου ΣΟΕΛ ώστε πάρα τον επιμερισμό των συμμετοχών, το πληρωτέο ποσό του ασφαλισμένου να εμφανίζεται στο 100% της αξίας των φαρμάκων, στο

περιβάλλον της e-syntagografisi.

8. Τα προγράμματα κατασκευής λογισμικού φαρμακείου θα πρέπει να ακολουθήσουν άμεσα την ίδια παραμετροποίηση κατά την κοστολόγηση των συνταγών του ταμείου ΣΟΕΛ, ώστε η απόδειξη που θα παράγεται από το σύστημα να ανταποκρίνεται σε αυτό που καταβάλει ο ασφαλισμένος δηλ. στο 100% (αφού δεν υπάρχει σύμβαση). Μέχρι την υλοποίηση της παραμετροποίησης από τις εταιρείες κατασκευής λογισμικού φαρμακείων, η εκτέλεση των συνταγών φαρμάκων των ασφαλισμένων του Ταμείου ΣΟΕΛ θα γίνεται μέσω του ιστότοπου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (https://www.e-prescription.gr/ ).

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ         ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ