2024-03-20 06:21:42
Φωτογραφία για Η Ευρώπη βάζει φρένο στη γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή Βούτσιτς - Όρμπαν
Η Ευρώπη μπλοκάρει το μεγάλο έργο του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας μεταξύ Βελιγραδίου και Βουδαπέστης, ανακοίνωσε σήμερα η σερβική πύλη Nova.rs ».

slobodenpecat.mk

- Τα γρήγορα τρένα που ήδη μεταφέρουν τους πολίτες της Σερβίας από το Βελιγράδι στο Νόβι Σαντ, φαίνεται ότι δεν θα έχουν προορισμό τη Βουδαπέστη για πολύ καιρό, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες ανακοινώσεις των ηγετών της Σερβίας και της Ουγγαρίας ότι σε λίγα χρόνια το ταξίδι από τη μια πρωτεύουσα στην άλλη θα φτάσει σε 2,5 ώρες. Ενώ το τμήμα κατασκευάζεται σε όλη τη Σερβία, στην Ουγγαρία τα έργα διακόπτονται επειδή οι Κινέζοι εργολάβοι δεν σέβονται τα ευρωπαϊκά κατασκευαστικά πρότυπα, ανέφερε η πύλη.

Σύμφωνα με το «Nova.rs», ενδείξεις ότι υπάρχουν προβλήματα στο έργο του ουγγρικού τμήματος του σιδηροδρόμου εμφανίστηκαν το φθινόπωρο του 2023, όταν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι Κινέζοι εργολάβοι είχαν πρόβλημα με την κατασκευή ενός συστήματος για την ασφάλεια και τον έλεγχο των τρένων. σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Τον περασμένο μήνα, η πύλη «Divani» ανακοίνωσε ότι τα έργα στον σιδηρόδρομο κοντά στη Βουδαπέστη σταμάτησαν λόγω έλλειψης αδειών εργασίας. Το ουγγρικό κοινό μιλάει εδώ και καιρό ότι οι Κινέζοι εργολάβοι δεν ξέρουν πώς να φτιάξουν ένα σύστημα ασφαλείας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Υπήρχαν αναφορές ότι ορισμένες γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για αυτή την επιχείρηση, αλλά ότι οι Κινέζοι δεν συμφώνησαν με τη συμμετοχή τους.

- Ήδη αναφέρεται η δυνατότητα ανοίγματος εναλλακτικών δρομολογίων μέσω των σιδηροδρόμων σε Κροατία και Σλοβενία, αναφέρει η «Nova.rs».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ