2024-03-20 09:27:34
Φωτογραφία για Έρχονται 3 νέοι σταθμοί Μετρό στην Αθήνα -Πού θα κατασκευαστούν
Μεγάλο συνεχίζει να είναι το ενδιαφέρον για το έργο της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό προς τη Δυτική Αττική που είναι απομονωμένη από τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Πριν από λίγες ημέρες, η Περιφέρεια Αττικής γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου της «Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ Αθήνας: τμήμα ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΙΛΙΟΝ», ενώ πριν από λίγες ώρες έγινε συνάντηση της Δημάρχου Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Νικόλαο Κουρέτα, με αντικείμενο συζήτησης τον σχεδιασμό των μελλοντικών επεκτάσεων.

Όπως τονίζει σε δήλωση της η Δήμαρχος Ιλίου «η συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και της Αττικό Μετρό αποτελεί ένα σημαντικό αφετηριακό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, της αποδοτικότητας των μεταφορών στην περιοχή μας, της ενίσχυσης της ασφάλειας αλλά και της συνολικής προσπάθειας μας για έναν εξωστρεφή δήμο, πόλο έλξης για όλη την Αττική.»


Υπενθυμίζεται ότι για το έργο επέκτασης της Γραμμής 2 προς Δυτική Αττική έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα σχήματα και πλέον απομένει η εκκίνηση της β’ φάσης του διαγωνισμού που αφορά στην κατάθεση των τεχνικών και εν συνεχεία οικονομικών προσφορών, ώστε να υπάρξει ανάδοχος και να εμφανιστούν τα πρώτα εργοτάξια.

Η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους 3 νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. Ο Σταθμός «Παλατιανή» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της Οδού Θηβών.

Ο Σταθμός «Ίλιον» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Ο Σταθμός «Άγιος Νικόλαος» χωροθετείται κάτω από το τμήμα της ομώνυμης οδού και τμήμα του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παραμυθιάς, Ολύνθου, Ζίτσης και Αγ. Νικολάου.

Η σύμβαση επίσης περιλαμβάνει την επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα σε γειτονική περιοχή εμβαδού περίπου 20 στρεμμάτων στη γωνία των οδών Αγίας Άννης και Πιερίας, η οποία σήμερα καταλαμβάνεται κυρίως από αποθήκες του τέως εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και από άλλες ιδιοκτησίες.

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 2 προς τη Δυτική Αττική, το Ίλιον-Σύνταγμα θα εκτελείται σε 20 λεπτά, και το Ίλιον-Ομόνοια σε 15 λεπτά.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ