2024-03-21 09:00:50
Φωτογραφία για Γεωργιάδης: Δεν θα καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕ.ΔΙ.) και του Φαρμακείου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ανατολικής Αθήνας στην Αγία Παρασκευή, παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Μετά τα εγκαίνια, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ως Υπουργός Υγείας της Ελλάδος αλλά και ως Βουλευτής της Βόρειας Αθήνας, είμαι εξαιρετικά ευτυχής που καταφέραμε με την κυρία Καρποδίνη και τον ΕΟΠΥΥ να φτιάξουμε ένα από τα καλύτερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Ελλάδα εδώ στην Αγία Παρασκευή. Η Αγία Παρασκευή είναι ένας μητροπολιτικός Δήμος. Είναι ένας μεγάλος Δήμος της Βόρειας Αθήνας, είναι σε πολύ καλή θέση και μπορούμε από εδώ να εξυπηρετήσουμε πάρα πολύ κόσμο. Για αυτό και επελέγη αυτό το κτίριο και αυτή η θέση για ένα πραγματικά καλό φαρμακείο και αυτές τις πραγματικά πολύ καλές διαστάσεις.


Την άλλη εβδομάδα θα είμαστε και στη Ν. Ιωνία για να ξανά ξεκινήσει το φαρμακείο και στη Ν. Ιωνία. Το λέω γιατί πάντα υπάρχουν οι φήμες οι οποίες καμιά φορά καταστρέφουν τις καλές προσπάθειες. Είναι άλλο πράγμα το φαρμακείο εδώ που είναι κεντρικό, μεγάλο και έχει ένα πολύ σημαίνοντα χώρο και άλλο πράγμα η συνέχεια της λειτουργίας του φαρμακείου στη Ν. Ιωνία που είναι συμπληρωματικό του εκεί Κέντρου Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μπούρη και όλη την ομάδα εδώ της Αγίας Παρασκευής για την καλή προσπάθεια. Πιστεύω ότι ο χώρος μιλάει από μόνος του. Είναι ένας πραγματικά ωραίος χώρος. Συγχαρητήρια. Θέλουμε να δίνουμε στους συμπολίτες μας. Μακάρι να είναι πάντα αχρείαστα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά τουλάχιστον όταν χρειάζονται, να μπορεί ο κόσμος να βρει το φάρμακό του για να μπορεί να βρει την υγεία του σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Ήδη δουλεύουμε με τον ΕΟΠΥΥ και με την κυρία Καρποδίνη πολλά σχέδια για να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε σχέση με τα φάρμακα υψηλού κόστους, αυτά δηλαδή που διακινούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Το λέω για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες. Δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους χωρίς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γιατί αλλιώς θα πάμε σε καταστάσεις του παρελθόντος που δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο».

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη δήλωσε:

«Είναι τιμή και χαρά μας σήμερα να καλωσορίσουμε τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου μας κτηρίου, τον πρώην Υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τους επίσημους προσκεκλημένους, τους ανθρώπους που υπηρετούν τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους Έλληνες πολίτες στους οποίους προσπαθούμε διαρκώς να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες μας. Οι νέες εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη μετεξέλιξη του Οργανισμού. Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ. Για εμάς η προσπάθεια είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας. Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό το νέο κτίριο και το φαρμακείο που στεγάζεται εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη διεύθυνση της διοίκησης της Αγίας Παρασκευής και την τωρινή καθώς και όλους τους υπαλλήλους της ΠΕΔΙ, τους φαρμακοποιούς, τους βοηθούς φαρμακοποιούς και τους διοικητικούς για το έργο που επιτελούν».
cnn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ