2024-03-22 16:10:33
Φωτογραφία για Γεραπετρίτης για Τέμπη: Πλήρης διαφάνεια-Με έγκριση ΕΕ οι παρατάσεις στα σιδηροδρομικά έργα
 '

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Γεραπετρίτης για Τέμπη: Πλήρης διαφάνεια-Με έγκριση ΕΕ οι παρατάσεις στα σιδηροδρομικά έργα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

pagenews.gr

«Πλήρης διαφάνεια υπήρξε στην υπόθεση των Τεμπών», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, καθιστώντας σαφές ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως προσπάθεια συγκάλυψης».

«Είχαμε πλήρη κοινοβουλευτική διαδικασία. Έχουμε δικαστική διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπήρξε αμέσως μια διοικητική επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε και αξιολόγησε το συμβάν. Επιπλέον, με δική μου πρωτοβουλία (σ.σ.: ως υπουργού Επικρατείας) υπήρξε η διερεύνηση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, του πιο ανεξάρτητου και αμερόληπτου οργανισμού, ο οποίος θα έχει το πόρισμά του πολύ σύντομα. Άρα, υπήρξε πλήρης διαφάνεια. Δεν υπάρχει καμία άλλη διαδικασία η οποία θα μπορούσε να ανοίξει και το λέω αυτό γνωρίζοντας τις θεσμικές διαδικασίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει η Δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε Ο κ. Γεραπετρίτρης έκανε ειδική αναφορά στους συγγενείς των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ή προσπαθούμε να καταλάβουμε τον ανείπωτο πόνο για τον βίαιο θάνατο των δικών τους», ενώ αναγνώρισε ότι «υπάρχει μεγάλη απογοήτευση» στην κοινωνία γι’ αυτό το τραγικό συμβάν. Όμως, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν θεσμοί: υπάρχει η Δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε, υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες σε ένα συντεταγμένο κράτος έχουν αξία».

Όσον αφορά στους διατελέσαντες υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «υπάρχει μια ουσιώδης διαφοροποίηση: ο κ. Καραμανλής αξιολογήθηκε για τα πεπραγμένα του στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής. Για τον κ. Σπίρτζη δεν συντρέχει το ίδιο διότι η δική του ευθύνη αποσβέστηκε. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά», επισήμανε και συνέχισε:

«Η Βουλή έκρινε το ζήτημα του κ. Καραμανλή και έκρινε ότι δεν συντρέχει ευθύνη. Το Ελληνικό Σύνταγμα, διότι τις τελευταίες μέρες έχω ακούσει αρκετά, όπως και τα περισσότερα συντάγματα, τα ευρωπαϊκά και του δυτικού κόσμου, προβλέπουν μια ειδική διαδικασία ποινικής ευθύνης για τα πολιτικά πρόσωπα. Αυτό γίνεται, όχι για να υπάρχει ασυλία αλλά για να αποφεύγεται η οποιαδήποτε κατάχρηση η οποία θα μπορούσε να γίνει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ