2024-04-01 21:59:49
Φωτογραφία για Η RegioJet εγκαινιάζει νυχτερινό τρένο που συνδέει πόλη της Ουκρανίας με την Πράγα μέσω Σλοβακίας
Η RegioJet, μέλος χειριστή της ALLRAIL, ξεκίνησε την πρώτη επιβατική σιδηροδρομική υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης 100% μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αυτή λειτουργεί χωρίς επιδότηση και λειτουργεί καθημερινά και προς τις δύο κατευθύνσεις, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη διασυνοριακή σιδηροδρομική συνδεσιμότητα.

traveltradejournal.com

Το νυχτερινό τρένο διαθέτει βαγόνια με κουκέτες και ιδιωτικά διαμερίσματα, μαζί με καθίσματα τυπικής κατηγορίας. Δημιουργεί απευθείας υπεραστικές υπηρεσίες που συνδέει την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

Η απευθείας νυχτερινή σιδηροδρομική υπηρεσία λειτουργεί στη γραμμή Πράγα-Čadca-Žilina-Poprad-Košice-Chop και αντίστροφα. Τα τρένα αναχωρούν από τον κεντρικό σταθμό της Πράγας στις 21:52 και φτάνουν στο Chop στις 10:35. Το ταξίδι της επιστροφής από το Chop αναχωρεί στις 17:35 και φτάνει στην Πράγα στις 5:46.


Η τιμή των εισιτηρίων ξεκινά από 18,90€ για θέση και 29,90€ για κουκέτα.

Το Chop είναι ένας σημαντικός κόμβος επιβατών σιδηροδρόμων και θα υπάρχει εγγυημένη μεταφορά σε μελλοντικές υπηρεσίες που εκτελούνται από τους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους.

Η RegioJet, ο ιδιόκτητος φορέας αυτής της νέας υπηρεσίας ΕΕ-Ουκρανίας θα επενδύσει επίσης τα δικά της κεφάλαια στην υποδομή του σιδηροδρομικού σταθμού Chop. «Είναι ένα δώρο στον ουκρανικό λαό», δηλώνει ο ιδρυτής της RegioJet, Radim Jančura.

Ο Armand Duthil της ALLRAIL λέει: «Δύο χρόνια μετά την απρόκλητη εισβολή από τη Ρωσία, είναι σημαντικό να ενισχυθεί τώρα η διασυνοριακή συνδεσιμότητα – με στόχο μια μέρα σύντομα, η Ουκρανία να ενταχθεί στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ