2024-04-09 23:01:19
Φωτογραφία για Το επιβλητικό σιδηροδρομικό τούνελ που θα ενώσει όλη την Ευρώπη - Τρένα με «διαστημική» ταχύτητα
Αυτό το υπόγειο κομμάτι θα διασχίζει τις Άλπεις, και δεν είναι παρά μέρος του τεράστιο σιδηρόδρομου.

Τα έργα για το μεγαλύτερο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, που θα επιτρέπει στα τρένα να «διαπερνούν» την οροσειρά των Άλπεων.

reader.gr

Πρόκειται για το Brenner Base Tunnel, συνολικού μήκους 64 χλμ. που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 και είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει το 2032, με το κόστος του να υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο του έργου.

Θα ενώνει την Ευρώπη

Το τεράστιο αυτό τούνελ θα «φωλιάζει» κάτω από τις Άλπεις στα σύνορα Αυστρίας Ιταλίας, ενώνοντας την πόλη Innsbruck με το Franzensfeste, ένα χωριό στο Νότιο Τιρόλο. Ωστόσο, δεν αποτελεί παρά κομμάτι ενός ακόμα μεγαλύτερου δικτύου.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιδίδονται σε ένα μνημειώδες έργο διασύνδεσης όλης της ηπείρου μέσω ενός συνεχούς σιδηροδρομικού δικτύου, του λεγόμενου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, το οποίο θα εκτείνεται από τα λιμάνια της Σκανδιναβίας μέχρι και τα παράλια της Μεσογείου.


Το ίδιο το υπόγειο μέρος του αποτελεί επίσης ένα εντυπωσιακό έργο, του οποίου οι συρμοί θα μεταφέρουν Ευρωπαίους πολίτες με ταχύτητες μέχρι και 250 χιλιομέτρων την ώρα.

Το Brenner Base Tunnel θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα γραμμή, όπου τα τρένα κινούνται με ταχύτητες έως και 70 χιλιόμετρα, εξαιτίας των απότομων κλίσεων του εδάφους που αποτρέπουν υψηλές τελικές.

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα ίχνη των δακρύων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα ίχνη των δακρύων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ