2024-04-13 08:15:39
Φωτογραφία για Πόσους υδατάνθρακες πρέπει να τρως για να χάσεις βάρος; Ένας ειδικός ζυγίζει



Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υδατάνθρακες παίζουν καταλυτικό ρόλο στην απώλεια βάρους, αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο πόσους πρέπει να τρώμε. Οι υδατάνθρακες είναι σχεδόν σε ό,τι αγαπάμε να τρώμε, από ζυμαρικά και ψωμί μέχρι φρούτα και λαχανικά. Και ας μην ξεχνάμε τους ύπουλους κρυμμένους υδατάνθρακες σε σάλτσες και σνακ.

Για να καταλάβουμε πόσους υδατάνθρακες πρέπει πραγματικά να τρώμε για να ενισχύσουμε την απώλεια βάρους, η διαιτολόγος Catherine Gervacio αποκάλυψε στο She Finds ότι πολλά πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη επειδή «η ποσότητα των υδατανθράκων για την απώλεια βάρους είναι διαφορετική για κάθε άτομο».

Πόσους υδατάνθρακες πρέπει να τρως για να χάσεις βάρος; Ένας ειδικός ζυγίζει

Όταν προσδιορίζεις την πρόσληψη υδατανθράκων, είναι απαραίτητο να λαμβάνεις υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας και η συνολική κατάσταση υγείας. Αυτές οι λεπτομέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να υπολογίσεις πόσους υδατάνθρακες χρειάζεται το σώμα σου για να λειτουργήσει βέλτιστα και να υποστηρίξει τους στόχους σου


«Η γενική οδηγία είναι η επίτευξη μιας ισορροπημένης διατροφής όπου οι υδατάνθρακες αποτελούν περίπου το 45-65% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων. Οι θερμίδες πρέπει να είναι ελλειμματικές για απώλεια βάρους», λέει η Gervacio.

Μας δίνει ένα παράδειγμα, δηλώνοντας, «ένα άτομο σε δίαιτα ελλειμματικής 2000 θερμίδων χρειάζεται περίπου 225-325 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα άτομα που μπορεί να πετύχουν με χαμηλότερη πρόσληψη υδατανθράκων, ιδιαίτερα εάν έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή άλλα μεταβολικά προβλήματα».

Διάβασε επίσης:

Καμένο τυρί στο τοστ: Είναι ασφαλές να το φάμε;

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η μείωση των υδατανθράκων είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, αλλά η Gervacio διευκρινίζει ότι στην πραγματικότητα μειώνει τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, όχι μόνο τους υδατάνθρακες, αυτό που έχει σημασία.

«Οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια για καθημερινές δραστηριότητες και άσκηση. Όταν καταναλώνετε υδατάνθρακες, το σώμα σας τους διασπά σε γλυκόζη, η οποία χρησιμοποιείται για άμεση ενέργεια. Η περίσσεια ποσότητα αποθηκεύεται στους μύες και το συκώτι ως γλυκογόνο ή σωματικό λίπος», λέει. «Επομένως, εάν έχετε έλλειμμα θερμίδων και το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από αυτή που είναι διαθέσιμη από τη διατροφή σας, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος του σώματος για καύσιμο. Αυτό, λοιπόν, οδηγεί σε απώλεια βάρους», αποκαλύπτει.

Από πού να προμηθευτείς υγιεινούς υδατάνθρακες

Τώρα που κατανοήσαμε τη σημασία των υδατανθράκων στην απώλεια βάρους και προσδιορίσαμε την κατάλληλη πρόσληψη, η Gervacio μας κατευθύνει προς την ανακάλυψη των καλύτερων πηγών υγιεινών υδατανθράκων.

«Οι υγιεινές πηγές υδατανθράκων είναι εκείνες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια. Αυτές οι τροφές παρέχουν όχι μόνο υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, αλλά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Για να είμαι πιο συγκεκριμένη, προτείνω την κινόα. καστανό ρύζι, βρώμη, γλυκοπατάτες, μούρα, φυλλώδη χόρτα, φασόλια, φακές ή ρεβίθια», καταλήγει.
πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ