2024-04-21 22:52:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Πρόταση για δημιουργία  Στάση του Προαστιακού στο Μονοδένδρι
Να δρομολογηθεί η δημιουργία στάσης του προαστιακού στο Μονοδένδρι Πάτρας προτείνη μεταξύ των άλλων Ο Παναγιώτης Τσιλίρας, τοπικός σύμβουλος με το σπιράλ στο Τοπικό Συμβούλιο στο Μονοδένδρι γνωρίζει τον τόπο και τα θέματα, μετέχει ανελλιπώς στις συνεδριάσεις του οργάνου, συμμετείχε στις πρόσφατες δημόσιες συζητήσεις, αφουγκράζεται την αγωνία και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων. 

thebest.gr

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το παραλιακό μέτωπο Ροιτίκων -Μονοδενδρίου – Βραχναιίκων έχει γίνει αδιαμφησβήτητος πόλος έλξης των Πατρινών και όχι μόνο, μιας και αποτελεί έναν κοντινό προορισμό, μόλις 10χλμ από το κέντρο της Πάτρας, με φυσικό πράσινο και πληθώρα καταστημάτων εστίασης.

Οι υπάρχουσες όμως δομές, σε συνδυασμό με την αυξητική τάση των μόνιμων κατοίκων, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που δημιουργούνται ιδίως κατά τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, και τους θερινούς μήνες.


Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής πραγματοποιείται από τη γραμμή Νο 5 του αστικού ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια της οποίας έχουν γενικότερα περιοριστεί ενώ το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει η διέλευσή τους από τον παραλιακό δρόμο και από τη ΖΩΝΗ Β: Αγυιά-Καμίνια του προαστιακού σιδηροδρόμου, η οποία όμως πραγματοποιεί την κοντινότερη στάση στα Βραχναίικα. Επομένως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Μονοδενδρίου θα πρέπει είτε να περπατήσουν τουλάχιστον μισή ώρα προς και από τους αντίστοιχους σταθμούς είτε να εξασφαλίσουν μέσο μετακίνησης έως εκεί.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ