2024-04-26 16:40:08
Φωτογραφία για Ίσως και τη Μεγάλη Δευτέρα η επαναλειτουργία του Οδοντωτού σιδηροδρομου-  Έγινε το πρώτο δοκιμαστικό.
Λόγω κατολισθητικών φαινομένων σε σημεία απ΄ όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή, είχε κλείσει προσωρινά από τις αρχές του Μαρτίου

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου

.thebest.gr

Στις ράγες αναμένεται να μπει και πάλι, η σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού, την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Μεγάλη Δευτέρα.

Λόγω κατολισθητικών φαινομένων σε σημεία απ΄ όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή, είχε κλείσει προσωρινά από τις αρχές του Μαρτίου, μια εξέλιξη που συνδεόταν με τις φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στην περιοχή.

Το γεγονός αυτό είχε φέρει μεγάλη αναστάτωση, τόσο στο Διακοπτό απ’ όπου ξεκινάει τα δρομολόγια το τρένο, όσο και στα Καλάβρυτα, που είναι ο τερματικός σταθμός, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα τοπόσημα, με σημαντική αντανάκλαση και στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.


Σήμερα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο, από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα και η επιστροφή, προκειμένου να αποφασιστεί ένα όντως είναι σε θέση η σιδηροδρομική γραμμή να δοθεί σε κυκλοφορία, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Την Παρασκευή θα γίνει ακόμα ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο και «αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, κατά 99,9%, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Οδοντωτός θα επαναλειτουργήσει» επισημαίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης. «Το συντομότερο θα μπουν πάλι τα δρομολόγια, δεν αποκλείεται ακόμα και τη Μεγάλη Δευτέρα. Είμαστε, ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη, γιατί η Άνοιξη είναι μια εποχή που οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να διασχίσουν το φαράγγι του Βουραϊκού με το τρένο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις εκδρομών αλλά θεωρώ ότι μετά και από αυτήν την εξέλιξη όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ