2024-04-28 09:22:46
Φωτογραφία για Ο καλύτερος σταθμός της Ευρώπης είναι τόσο εντυπωσιακός που έχει 8.000 «εξαιρετικές» κριτικές του TripAdvisor
Αυτός ο σταθμός είναι τόσο όμορφος που είναι σχεδόν τουριστικό αξιοθέατο από μόνος του.

Αεροφωτογραφία του Amsterdam Centraal(Εικόνα: Getty)

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη με πολλά να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πανέμορφη αρχιτεκτονική, ελικοειδή κανάλια, υπέροχη νυχτερινή ζωή και φανταστικό φαγητό. η ολλανδική πρωτεύουσα έχει πολλά να προσφέρει.

Ωστόσο, σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα ο σιδηροδρομικός σταθμός του έχει πλέον επιλεγεί ως ο καλύτερος στην Ευρώπη.

Του MAX PARRY 

express.co.uk

Ο σταθμός σκοράρει 4,5 στα πέντε στο Google, κάτι που πραγματικά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Τα γοτθικά και αναγεννησιακά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τα μοντέρνα του φινιρίσματα είναι ένα αξιοθέατο.

Όχι μόνο είναι όμορφο, αλλά είναι κεντρικός κόμβος για τουρίστες και επιβάτες λόγω της προνομιακής του θέσης στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, είναι σταθμός Eurostar, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει επισκέπτες από όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.


Το Amsterdam Centraal εξυπηρετεί τουρίστες και επιβάτες(Εικόνα: Getty)

Ο ολλανδικός σταθμός κέρδισε τον ανταγωνισμό για τον κορυφαίο τερματικό σταθμό τρένων στην Ευρώπη από τη Liverpool Street, τη Victoria και το Waterloo στο Λονδίνο.

Κέρδισε επίσης τα Torino Porta Nuova και Milano Centrale στην Ιταλία, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι στη Φινλανδία, το Madrid Atocha στην Ισπανία, καθώς και το Berlin Hauptbahnhof στη Γερμανία και τον ολλανδικό σταθμό Utrecht Centraal.

Οι χρήστες του Tripadvisor έχουν ενθουσιαστεί με τον σταθμό, τόσο πολύ που υπάρχουν περισσότερες από 8.000 «εξαιρετικές» κριτικές.

Το Amsterdam Centraal έχει πάνω από 8000 «εξαιρετικές» κριτικές στο Tripadvisor(Εικόνα: Getty)

Ένας επισκέπτης, η Cara, από το Μπέρμιγχαμ είπε: "Εύκολα ο πιο όμορφος σιδηροδρομικός σταθμός που έχουμε δει ποτέ, ήταν το πιο εντυπωσιακό κτίριο στο Άμστερνταμ! Η μεταφορά εκεί είναι επίσης πολύ καλή, όλα τα τρένα επισημαίνονται σε μια οθόνη και στην ώρα τους."

Ένας άλλος τουρίστας, ο Χάρισον, είπε: "Πραγματικά όμορφος σιδηροδρομικός σταθμός, γεμάτος ιστορία. Εξαιρετικός για τον σπασίκλα της ιστορίας, τον παρατηρητή τρένων ή οποιονδήποτε είναι γοητευμένος με την αρχιτεκτονική. Έχει μια σειρά από καταστήματα, τουαλέτες και η αίθουσα είναι πολυσύχναστη αλλά πάντα κινείται λόγω στον ανοιχτό χώρο».

Ο Michael από το Heywood είπε: "Καταπληκτικός σταθμός πραγματικά καθαρός και εύκολος στη χρήση, αγοράστε εισιτήρια για το ταξίδι σας πολλά καταστήματα και εστιατόρια μέσα και γύρω από το σταθμό".

Ενώ ο Craig από τη Redcar είπε: "Υπέροχος σταθμός, πολύ ελαφρύς και ευάερος και τόσο εύκολος να βρεις πλατφόρμες αναχώρησης κ.λπ. Διατίθενται επίσης πολλά διαφορετικά καταστήματα."

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ