2024-05-16 10:21:54
Φωτογραφία για ΠΕΙΦΑΣΥΝ webinar: «Διακοπή Καπνίσματος: μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον Φαρμακοποιό»



 Οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών, ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν όλους τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:



«Διακοπή Καπνίσματος μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον Φαρμακοποιό»

που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση

την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 15:00-16:30,

με εισηγητές την κα Μαρία Ζαννή, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Τμήματος Φαρμακείου, Kenvue.

Συντονίστρια Webinar:

Μερσίνα Τομουτζόγλου, Φαρμακοποιός, Μέλος ΔΣ ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ

Θεματολογία:





Η ανάδειξη της συμβολής του σύγχρονου φαρμακείου στη διακοπή καπνίσματος και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο φαρμακοποιός στο ταξίδι της διακοπής ως «συνοδοιπόρος» του καπνιστή.

Η παροχή εξειδικευμένης γνώσης στον τομέα της διακοπής καπνίσματος και πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθούν και θα αναλυθούν οι μηχανισμοί εξάρτησης από την νικοτίνη καθώς και η ψυχολογία του καπνιστή.

Οι επιλογές θεραπείας και η σημασία της Θεραπείας Υποκατάστασης της Νικοτίνης (ΘΥΝ).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ

Η Μαρία Ζαννή διαθέτει πολυετή εμπειρία ως Υπεύθυνη εκπαίδευσης για το τμήμα του Φαρμακείου στην εταιρεία Kenvue. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων ως ομιλήτρια και συμμετέχουσα, για θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί, στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών, για τους τρόπους διακοπής καπνίσματος, καθώς και για τις μακροχρόνιες συνέπειες, που προκαλούνται από το κάπνισμα στη ποιότητα ζωής και την υγεία των καπνιστών. Παράλληλα, έχει διατελέσει ασκούμενη Επισκέπτρια Υγείας σε Δημόσιο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, με κατεύθυνση τη Κοινοτική Υγεία.

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ