2024-05-16 23:20:46
Φωτογραφία για Η Κίνα ξεκινά την υποστήριξη για σιδηροδρομικά έργα στην Ουγγαρία
Η κινεζική πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση σιδηροδρομικών έργων στην Ουγγαρία σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, παρέχοντας πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη των υποδομών, όπως αναφέρει η πύλη ειδήσεων σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply.

railway.supply

Μετά την επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στην Ουγγαρία, υπογράφηκαν 18 συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης ομάδων εργασίας για την υλοποίηση δύο έργων κατασκευής σιδηροδρόμων.

Αυτά τα έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μιας γραμμής προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης και τον σιδηρόδρομο V0, είναι στρατηγικά σημαντικά για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των περιφερειακών μεταφορών και την προώθηση της Πρωτοβουλίας Belt and Road.

Η επιλογή μεταξύ μιας γραμμής που συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πρωτεύουσας και μιας κυκλικής γραμμής που συνδέεται με την κύρια γραμμή Βουδαπέστης-Cegléd είναι μια σημαντική απόφαση όσον αφορά τη βελτιστοποίηση της υποδομής μεταφορών.


Αυτό το βήμα θα μειώσει την απόσταση και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα στο αεροδρόμιο για επιβάτες και φορτίο.

Η Βουδαπέστη, που είναι μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση με διεθνές αεροδρόμιο, απαιτεί ένα τέτοιο έργο, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Ferenc Liszt.

Προτιμάται η κατασκευή της γραμμής V0 κατά μήκος υφιστάμενων αυτοκινητοδρόμων ή σε κοντινή απόσταση, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους για την κατασκευή νέων υποδομών.

Η σχεδιαζόμενη αύξηση της εμπορευματικής κίνησης στην κύρια γραμμή σε 140 τρένα την ημέρα έως το 2050 υπογραμμίζει τη σημασία αυτού του έργου για το εμπόριο και την επιμελητεία μεταφορών στην περιοχή.

Επιπλέον, η κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γέφυρας πάνω από τον Δούναβη θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του νότιου και του βόρειου τμήματος της χώρας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Συνολικά, οι κινεζικές επενδύσεις σε σιδηροδρομικά έργα στην Ουγγαρία όχι μόνο συμβάλλουν στη βελτίωση των υποδομών αλλά και ενισχύουν τους διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Η υλοποίηση αυτών των έργων θα έχει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στην οικονομική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα των μεταφορών στην περιοχή.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ