2012-07-02 14:23:04
Φωτογραφία για Λαγός του Παπαδήμου ο Μόσιαλος…
«Colpo grosso» στον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς (με έντονα πάντως νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά...) ετοιμάζεται από ομάδα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην βουλευτών, άλλων στελεχών ανένταχτων του νεοφιλελεύθερου χώρου, οικονομικών παραγόντων, με τη συμμετοχή και του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου!

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», οι σχετικές συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και ουσιαστικά η πρωτοβουλία του Ηλ. Μόσιαλου να κατασκευάσει σελίδα στο Facebook με τίτλο «Δημιουργική Ελλάδα», με την οποία ζητά σκέψεις και απόψεις, ώστε μελλοντικά να εξεταστεί ο τρόπος συλλογικής παρέμβασης στις εξελίξεις, συνιστά τον «λαγό», το πρόπλασμα αυτής της κίνησης.

Δημιουργήθηκε δηλαδή η «πρωτοβουλία Μόσιαλου» με στόχο να διερευνήσει, να ανιχνεύσει αντιδράσεις, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τη «μεγάλη έφοδο» και με τελικό στόχο τη συγκρότηση ενός νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, που θα καλύψει το κενό του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρείται τελειωμένο απ’ τους συμμετέχοντες στην προαναφερθείσα κίνηση!


Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαίο –το αντίθετο μάλιστα– ότι, όπως τονίζουμε στο ρεπορτάζ το σχετικό με τις εξελίξεις και την κρίση που σοβεί στο ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο Β. Βενιζέλος διοχετεύει μέσω επιτελών και συνεργατών του ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιχειρηθεί από πρώην υπουργούς και ομάδα βουλευτών (νυν και πρώην) κίνηση άμεσης αμφισβήτησής του, ακόμα και αποκαθήλωσής του!

Κατά τις πληροφορίες μας, στην ομάδα που θα επιχειρήσει να συγκροτήσει μια νέα κεντροαριστερή πολιτική κίνηση παρακάμπτοντας το σημερινό ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν οι εξής:

• Εκ των πρωταγωνιστών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος πάντως προς το παρόν κινείται μεν, αλλά παρασκηνιακά. Στόχος του είναι, αν ευοδωθεί η όλη προσπάθεια, να τον καλέσουν να αναλάβει επικεφαλής της, με την επίκληση και της πρωθυπουργικής του θητείας!

• Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλος και Γ. Φλωρίδης, οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί απ’ τα εσωκομματικά δρώμενα, ο μεν Αλ. Παπαδόπουλος ήδη πριν απ’ τις εκλογές του 2009, ο δε Γ. Φλωρίδης με την παραίτησή του απ’ τη θέση του βουλευτή πριν από έναν περίπου χρόνο. Οι δυο τους έχουν διαρκή επικοινωνία. Υπενθυμίζουμε ότι, όπως είχε αποκαλύψει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», ο Βενιζέλος στις εκλογές του Μάη είχε προτείνει στον Αλ. Παπαδόπουλο την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά είχε εισπράξει την άρνησή του...

• Μαζί τους βρίσκεται επίσης σε ανοιχτή γραμμή η Β. Παπανδρέου, η οποία δεν θέλησε να είναι υποψήφια στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

• Με τους παραπάνω συζητούν επίσης η Ά. Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης, ο Ηλ. Μόσιαλος (ο οποίος, όπως προαναφέραμε, ανέλαβε και τον ρόλο της προετοιμασίας του εδάφους...), ακόμα κι ο Π. Οικονόμου!

• Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος έχει μεν έρθει σε πλήρη σχεδόν ρήξη με τον έως σχετικά πρόσφατα σύμμαχό του Β. Βενιζέλο, ωστόσο θέλει να κάνει πιο «προσωπικό» παιχνίδι, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο. Συνεπώς, αν και συζητά με τους παραπάνω, αμφισβητείται αν τελικά θα συμμετάσχει...

• Σε επαφή με τους πρωταγωνιστές της κίνησης βρίσκονται επίσης οι Γ. Στουρνάρας, νυν υπουργός Οικονομικών, ο πρώην υπουργός Τ. Γιαννίτσης, ο συγγραφέας-αρχιτέκτονας Απ. Δοξιάδης, καθώς και ορισμένα άλλα ανένταχτα στελέχη που είχαν συμμετάσχει στη συγκρότηση του «Κοινωνικού Συνδέσμου» (μαζί και με τον Γ. Φλωρίδη) τον περασμένο χειμώνα.

Όπως προαναφέραμε, οι παραπάνω βρίσκονται σε διαρκή επαφή. Εκτιμούν ότι υπάρχει κενό στην ευρύτερη Κεντροαριστερά επειδή το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου αυτήν τη στιγμή αντικειμενικά αδυνατεί να εκφράσει αυτόν τον χώρο.

Ετοιμάζονται μεθοδικά για να κινηθούν. Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ, αφού βλέπουν σε αυτό το κόμμα έναν επίσης εν δυνάμει σύμμαχο.

Και φυσικά πολλά για τις τελικές πρωτοβουλίες τους θα κριθούν απ’ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς βέβαια και απ’ τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά κ.λπ.

Μόσιαλος: Να ενωθούμε,να εκφράσουμε...

Ανακοινώνοντας ο Ηλ. Μόσιαλος τη συγκρότηση της «Δημιουργικής Ελλάδας» δήλωσε:

«Η Δημιουργική Ελλάδα ως κίνηση που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον αυτής της χώρας έχει ζητήσει από γνωστούς επιστήμονες να απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα: “Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατή η ενότητα στην Ελλάδα των χώρων της σοσιαλδημοκρατίας, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς”. Σύντομα θα αναρτήσουμε τις απαντήσεις τους και θα καλέσουμε τους φίλους μας να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις δικές τους απόψεις επί του θέματος».

Ενώ στην πρόσκληση διαλόγου μέσω Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δημιούργησα λοιπόν μια νέα σελίδα στο Facebook. Στη σελίδα αυτή θα επικοινωνούμε με άρθρα, σκέψεις, ιδέες και σχόλια, που όλοι θα μπορούμε να στείλουμε. Η αμοιβαιότητα, η ειλικρίνεια, η κοινή οπτική θα είναι οι βάσεις μιας τέτοιας αρθρογραφίας εδώ. Φυσικά, ο καθένας και η καθεμιά διατηρούν και τις προσωπικές απόψεις τους, κανείς δεν δεσμεύεται από κανέναν. Δεν είμαστε πολιτική ομάδα. Το τι τυχόν θα γίνει αργότερα ή το αν θα παρέμβουμε συλλογικά στις εξελίξεις, θα το δούμε όλες και όλοι μαζί μελλοντικά».

(Το Παρόν)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ