2012-07-02 16:02:04
Φωτογραφία για Εργασίες στο ΥΜΑΘ [video]
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Συρμάτσης

«Η καθαίρεση της πινακίδας της Γ.Γ Μακεδονίας - Θράκης του υπουργείου Ανάπτυξης και η ανάρτηση του νεοσύστατου αλλά ιστορικού υπουργείου Μακεδονίας Θράκης στέλνει τα δικά της ισχυρά μηνύματα» δήλωσε σήμερα από το υπουργείο ο Θεόδωρος Καράογλου.

«Πρώτα από όλα στέλνει ένα μήνυμα προς όλους, ότι η Μακεδονία ήταν είναι και θα παραμείνει ιστορικά ελληνική.

Δεύτερον, στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει ένα εργαλείο για την ανάπτυξη και για την ισόρροπη ανάπτυξη εντός της χώρας.

Και τρίτον ότι ο Πρωθυπουργός τηρεί τις υποσχέσεις του κάνει πράξη αυτό που προεκλογικά είχε δεσμευθεί, επανασυστήνει το ΥΜΑΘ» υποστήριξε ο υπουργός.

Ετοιμάζονται οι προτάσεις για τις αρμοδιότητες

Μέχρι το μεσημέρι η γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου θα έχει τις προτάσεις του υπουργείου για τις αρμοδιότητες αλλά και τον προϋπολογισμό που συστήνει το υπουργείο, όπως ενημέρωσε ο κ. Καράογλου.


«Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε συνεχείς συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και με υπόλοιπους φορείς, για να καταλήξουμε στην πρόταση μας για τις αρμοδιότητες που θα έχει το ΥΜΑΘ» σημείωσε ο υπουργός.

Τόνισε ότι οι αρμοδιότητες θα είναι ρεαλιστικές, θα μπορούν να υλοποιηθούν όλες εδώ στην Θεσσαλονίκη χωρίς συναρμοδιότητες με άλλα υπουργεία.

«Σε λίγο καιρό θα έχουν ξεκαθαριστεί όλα. Και οι αρμοδιότητες και ο προϋπολογισμός» σχολίασε.

Πρώτος στόχος η ΕΜΑ

Να δοθούν ολοκληρωτικά οι αρμοδιότητες της ΕΜΑ (Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης) στο υπουργείο είναι το νο1 στην ατζέντα του κ. Καράογλου.

Παράλληλα, πολλά από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αναφέρονται στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στα αντίστοιχα του INTERREG.

Τέλος, αναμένεται να ζητηθεί να επανέλθει η εποπτεία και ο έλεγχος σε φορείς που επί Ξυνίδη μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Σχετικά με τον προυπολογισμό ο κ. Υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι φέτος θα είναι αρκετά «σφικτά» τα πράγματα με τα 6 εκ ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί στη ΓΓ να θεωρείται ως οδηγός.

Χωρίς κόστος η νέα ταμπέλα

Κανένα κόστος δεν θα έχει η νέα ταμπέλα του υπουργείου, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν υπήρχαν στις αποθήκες του υπουργείου, ενώ το ειδικό συνεργείο έγινε δωρεά από έναν επαγγελματία στη μνήμη του Απόστολου Τσουρέκα.
redalert.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ