2012-07-02 16:22:02
Φωτογραφία για Προς πώληση η Εμπορική, επιβεβαίωση από Εθνική
Επιβεβαιώνονται και επίσημα από την Εθνική οι πληροφορίες ότι συζήτησε με την Credit Agricole το ενδεχόμενο εξαγοράς-απορρόφησης της Εμπορικής Τράπεζας ή κάποιου είδους στρατηγικής συνεργασίας.

Η επιβεβαίωση αυτή ενισχύει τη φημολογία ότι το γαλλικό γκρουπ θέλει να απαγκιστρωθεί από την Ελλάδα πουλώντας τη θυγατρική του τράπεζα, στην οποία έχει αναγκασθεί να εισφέρει τεράστια κεφάλαια χωρίς να κατορθώσει να την καταστήσει κερδοφόρο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, η Εθνική ανακοίνωσε ότι έγιναν συζητήσεις με τη διοίκηση της Credit Agricole "αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο".

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γαλλικός όμιλος είχε απευθύνει πρόσκληση σε ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank) να υποβάλλουν προσφορά για την Εμπορική, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Προκειμένου να καταστήσουν την προσφορά περισσότερο δελεαστική, οι Γάλλοι προσφέρθηκαν να εγγυηθούν την κάλυψη του ποσοστού συμμετοχής ιδιωτών κατά την ανακεφαλαιοποίηση, προκειμένου να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο το νέο σχήμα που θα προέκυπτε μετά την εξαγορά-απορρόφηση της Εμπορικής.

Ομως καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει αυτή τη χρονική περίοδο τη δυνατότητα να υποβάλει προσφορά, πριν από την ανακεφαλαιοποίηση και την αύξηση των κεφαλαίων της.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ