2012-07-06 21:11:29
Φωτογραφία για Ελλάδα και Κίνα γιορτάζουν τις διπλωματικές τους σχέσεις τιμώντας το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων
H Ελλάδα και Κίνα γιορτάζουν, με διοργάνωση Αθλητικής Ημερίδας στην πόλη Nanjing,

40 χρόνια E/K διπλωματικών σχέσεων τιμώντας το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι μαθητές μέσης εκπαίδευσης της πόλης Nanjing --στην οποία θα φιλοξενηθεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ η 2η Ολυμπιάδα Νέων του 2014-- έλαβαν μέρος την 1η Ιουλίου σε Αθλητική Ημερίδα Στίβου που συνδιοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη και η τοπική δημαρχιακή κυβέρνηση (Αθλητική και Εκπαιδευτική Διοίκηση της Nanjing) με σκοπό τον εορτασμό της επετείου 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

Σκοπός της αθλητικής διοργάνωσης ήταν επίσης η προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Nanjing, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, η οποία το 2014 θα διοργανώσει υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τους Β’ Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων με αθλητές από όλο τον κόσμο.

Στην αθλητική εκδήλωση, μετά από προκριματικές διαδικασίες σε 30 επίλεκτα σχολεία της πόλης Nanjing στα οποία σπουδάζουν περισσότεροι από 100.000 μαθητές, πήραν μέρος 360 μαθητές οι οποίοι διαγωνίσθηκαν σε 4 αθλήματα στίβου (100 μ., 400 μ., άλμα εις μήκος και άλμα εις ύψος) εφήβων και νεανίδων
. Επίσης, εκατοντάδες μαθητές συμετείχαν σε αθλητικές επιδείξεις (κινεζικές πολεμικέ τέχνες) ως εθελοντές. Οι 12 μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις στην Αθλητική Ημερίδα θα λάβουν ως βραβείο στα τέλη προσεχούς Αυγούστου ένα ταξίδι-φιλοξενία 7 ημερών στην Ελλάδα ενώ στους νικητές των Αγώνων απονεμήθηκαν από το Γενικό Προξενείο Σαγκάης χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση. Το σύνολο των μαθητών έλαβε μνεία συμμετοχής.

Κατά την τελετή έναρξης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σαγκάη κ. Ευγένιος-Δημήτριος Καλπύρης υπογράμμισε, στην κινεζική και ελληνική, τις άριστες σχέσεις Ελλάδα και Κίνας, την εμβληματική τους θέση στην ιστορία πολιτισμού της Δύσης και Ανατολής καθώς και την πολιτιστική συνάφεια μεταξύ των δύο λαών. Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του Γενικού Προξενείου Σαγκάης στις τοπικές αρχές που συνδιοργάνωσαν την Αθλητική Ημερίδα και στους δύο σπόνσορες της εκδήλωσης για την καθοριστική τους συμβολή, της εταιρεία Shanghai HiTeC Plastics Co. Ltd (Πλαστικά Κρήτης) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αθλητική εκδήλωση με την παρουσία χιλιάδων θεατών-γονέων διήρκησε από τις 8:30 έως τις 1200 το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου και περιλάμβανε Τελετή Έναρξης με είσοδο των αθλητών στο Στάδιο Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης, ομιλίες-χαιρετισμό επισήμων (Γενικού Δ/ντου του τοπικού παρατήματος Υπουργείου Παιδείας κ. Wu Xiaomao και του Έλληνα Γενικού Προξένου κ. Καλπύρη), τελετή ορκωμοσίας αθλητών-μαθητών και ελλανοδικών, και την ανακοίνωση της έναρξης της Ημερίδας από τον Αντιδήμαρχο της Nanjing που έχει την εποπτεία της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Νέων του 2014 κ. Xu Jihui. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στους τρεις πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος και επίδειξη πολεμικών τεχνών από μαθητές γυμνασίων.

Μεγάλος αριθμός εκπροσώπων ΜΜΕ κάλυψε την Αθλητική Ημερίδα ενώ ανακοίνωση με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα Νέων και τιμώντας τα 40 Χρόνια Σχέσεων Ελλάδα – Κίνας με Αθλητική Ημερίδα Στίβου» διένειμε το Γραφείο Σπορ (Αθλητική Διοίκηση) της Nanjing και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στην Σαγκάη. Μεταξύ των ΜΜΕ που παρέστησαν ήταν η τοπική τηλεόραση, πρακτορεία Νέα Κίνα και CNA και ΜΜΕ συγκροτήματος Xinhua Media Group – ε/φς Xinhua, Yangzi Wanbao.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, Ο Γ.Π. κ. Καλπύρης έδωσε συν/ξη Τύπου στη οποία υπογράμμισε την προοπτική περαιτέρω σύσφιξης των πολιτιστικών-εκπαιδευτικών σχέσεων με την πόλη της Nanjiing ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του 2014, ενώ επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στην πορεία σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας τις εξαιρετικές προοπτικές στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, εμπορίου και τουρισμού.

Η πόλη της Nanjing, με εξέχουσα θέση στη κινεζική ιστορία και πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, είναι πρωτεύουσα της πλουσιότερης επαρχίας της Κίνας ανά λόγο ΑΕΠ και άμεσων ξένων επενδύσεων και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης στην χώρα. Ιδιαίτερα στενές είναι οι οικονομικές σχέσεις Κίνας και Ελλάδας στον ναυτιλιακό τομέα καθώς στην επαρχία Jiangsu ναυπηγείται το 1/5 των ελληνόκτητων υπό κατασκευή πλοίων κατά το τρέχον έτος.
I-Reporter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ