2012-07-08 16:48:25
Φωτογραφία για Πιο πολλά και από την Μέρκελ θα παίρνει ο επικεφαλής του ESM
Έναν από τους υψηλότερους μισθούς μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωζώνης αναμένεται να εισπράττει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Welt am Sonntag» σε σημερινό δημοσίευμά της, αποκαλύπτει έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ο μικτός ετήσιος μισθός για το εν λόγω αξίωμα θα ανέρχεται στα 324.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, ο μισθός του επικεφαλής του ESM θα είναι υψηλότερος και από αυτόν της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία αμείβεται με 190.000 ευρώ ή 290.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και της βουλευτικής αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γενικός Διευθυντής του ESM θα λαμβάνει επιπλέον επιδόματα και μπόνους και θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον μισθό του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος λαμβάνει περί τις 304.000 ως βασικό μισθό.


Η καλύτερα αμειβόμενη ευρωπαϊκή θέση παραμένει αυτή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Μάριο Ντράγκι να εισπράττει άνω των 370.000 (μικτά) ετησίως.

Σύμφωνα, πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, εξίσου καλά θα αμείβονται και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον μηχανισμό, στον οποίο, μέχρι το τέλος του έτους, θα απασχολούνται περίπου 75 άτομα.

Αναλυτικότερα, οι μισθοί για τα ανώτερα στελέχη αναμένεται ότι θα κυμαίνονται από 64.000 ως 107.000 ετησίως, ενώ το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν από 22.000 ως 72.000.

Όσο για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία στον μηχανισμό παραμένει ακόμα άγνωστο. Ωστόσο, επικρατέστερος ωστόσο θεωρείται ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ως τώρα του προσωρινού μηχανισμού EFSF.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ