2012-07-09 23:16:27
Φωτογραφία για ΑΠΟ... ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟ Ο ΖΑΡΝΤΙΜ!
Δύο φορές σταμάτησε μία άσκηση τακτικής ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προκειμένου να δώσει ειδικές συμβουλές στον Ανδρέα Τάτο, ο οποίος προσπαθεί σιγά-σιγά να βρει τα πατήματά του και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "redplanet.gr".

Για πρώτη φορά επί αυστριακού εδάφους, οι ερυθρόλευκοι γυμνάστηκαν δύο φορές, πρωί και απόγευμα. Από τις 18:30 μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προπονήθηκαν στο Άχενκιρχ, με την μπάλα να είναι το κυρίαρχο κομμάτι του προγράμματος.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Στη βασική άσκηση του προγράμματος, δούλεψε την τακτική: κατοχή μπάλας, πίεση και αμυντική λειτουργία στο μισό γήπεδο. Αρχικά, τερματοφύλακας ήταν ο Κάρολ. Οι κίτρινοι, που αμύνονταν, αποτελούνταν από τους Μοδέστο, Μανωλά, Σιόβα, Καραγκούνη και Γκουλάν. Οι μπλε, που βρίσκονταν στην επίθεση, αποτελούνταν από τους Τάτο, Φέισα, Αμπντούν, Χαβίτο και Ντιόγκο. Πέντε εναντίον πέντε, με τον Τζεμπούρ σε ρόλο μπαλαντέρ. Σκοπός της άσκησης ήταν οι επιτιθέμενοι να διασπάσουν την άμυνα είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα και οι αμυνόμενοι να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες πίεσης.


ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σταμάτησε το πρόγραμμα για να δώσει ξεχωριστές οδηγίες στον Ανδρέα Τάτο, ο οποίος δεν έχει εγκλιμαστεί ακόμα στην ομάδα και είναι φανερό αυτές τις πρώτες τέσσερις ημέρες στο Άχενκιρχ. Ο Έλληνας χαφ κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα από όσο έπρεπε. Ο Πορτογάλος ήθελε πάσα με τη μία και "άνοιγμα" του παιχνιδιού στα άκρα. Ο Τάτος ξέρει πολλή μπάλα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να τη δίνει πιο γρήγορα και να βελτιώσει τα τελειώματά του στις φάσεις.

Στη συνέχεια, είχαμε αλλαγές προσώπων, αλλά ο Τάτος πάλι ήταν στην ομάδα που βρισκόταν στην επίθεση (κάτι που σημαίνει πως ο Ζαρντίμ θέλει να "δουλέψει" και να "λύσει" τον Τάτο) μαζί με τους Σουμπίνιο, Φουστέρ, Βλαχοδήμο και Πάντελιτς. Αυτοί ήταν οι μπλε. Τερματοφύλακας ήταν ο Δασκαλάκης. Οι αμυνόμενοι με τα κίτρινα ήταν οι Χαβίτο, Παπάζογλου, Ντιελνά, Ποτουρίδης, Φέισα και ο Τζεμπούρ μπαλαντέρ. O Aλγερινός ήταν με τους μπλε: από τα πόδια του ξεκινούσαν οι επιθέσεις και ο σκοπός για τους επιτιθέμενους ήταν να τροφοδοτήσουν τον Ράφικ και να σκοράρει εκείνος μέσα από την ομαδική προσπάθεια.

Δίτερμα χωρίς γκολ

Προς το τέλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε οικογενειακό διπλό εννέα εναντίον δέκα ανάμεσα σε κίτρινους και κόκκινους στα 3/4 του γηπέδου. Ο Ιμπαγάσα έμεινε στο ξενοδοχείο, ο Ζαραδούκας ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ο Τζεμπούρ "πήρε ανάσες" και ξεκουράστηκε, βλέποντας το δίτερμα από την μικρή εξέδρα του προπονητικού κέντρου του Άχενκιρχ. Ο Αλγερινός αγωνιζόταν μέχρι τα μέσα Ιουνίου με την Εθνική του ομάδα και η άδειά του ήταν σχετικά περιορισμένη. Βγάζοντας και τους Δασκαλάκη, Γιαννιώτη οι διαθέσιμοι για το δίτερμα ήταν δεκαεννέα, καθώς στην Αυστρία βρίσκονται 24 ποδοσφαιριστές.

Ενδιαφέρον έχουν κάποιες δοκιμές. Για πρώτη φορά, ο Ζαρντίμ χρησιμοποίησε δίδυμο Μανωλά-Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Στο τέρμα έπαιξε ο Κάρολ, δεξιά ο Μοδέστο και αριστερά ο Ποτουρίδης. Αυτή ήταν η αμυντική πεντάδα των κίτρινων. Φέισα και Σουμπίνιο έπαιξαν στον άξονα και οι Φουστέρ, Ντιόγκο αγωνίστηκαν μπροστά. Για τους μπλε, που ήταν δέκα, στο τέρμα κάθισε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Χαβίτο, Παπάζογλου, Ντιελνά και Καραγκούνης. Οι Γκουλάν και Τάτος έπαιξαν στον αγώνα, ο Αμπντούν αγωνίστηκε δεξιά, ο Βλαχοδήμος αριστερά και ο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η καλύτερη στιγμή ήταν για τους μπλε, όταν σε δεξί σουτ του Αμπντούν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κάρολ "απογειώθηκε" και έδιωξε την μπάλα με ωραία εκτίναξη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ