2012-07-11 15:12:02
Φωτογραφία για Περιβάλλον και Κοινωνία - Έκθεση στην Ελευσίνα
Έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στην Ελευσίνα.

Την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να ευαισθητοποιήσουμε για τη φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος, ανέδειξε η έκθεση με τίτλο «Περιβάλλον και Κοινωνία», που... οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με την υποστήριξη της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελευσίνας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες, να ταξιδέψουν νοερά σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας και να θαυμάσουν τη μοναδική βιοποικιλότητα της χώρας μας, τον πλούτο της σε φυτά, ζώα, αλλά και οικοσυστήματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που στόχο έχει την αλλαγή του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς, ιδιαίτερα των νέων, σημερινών μαθητών, αυριανών πολιτών, προς μια κοινωνία που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο ως πολίτη, που πρέπει να ενεργεί με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον.


Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το φωτογραφικό αρχείο της Ελληνική Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, η οποία είχε και την επιμέλειά της. Περιλαμβάνει, όμως, και πρωτότυπα έργα μαθητών, απ’ όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν με τα σχολεία τους, εδώ και 20 χρόνια, στα πέντε δίκτυα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου.

Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», Δραγούμη 37, παραλία Ελευσίνας (πλησίον Ι.Κ.Α.), Τηλ.: 210-5537302

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10:00 - 14:00 και 18:00 - 22:00 Εκτός Δευτέρας και Δεκαπενταύγουστου
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ