2012-07-12 06:36:02
Φωτογραφία για Η Ρωσία θα συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων στην Δαμασκό
Η Ρωσία πρόκειται να συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων αεράμυνας στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας Βιάτσεσλαβ Τζιρκάλν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

"Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το συμβόλαιο για την παράδοση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας", είπε ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εξοπλισμούς οι οποίοι έχουν "αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα".

"Δεν μπορούμε σε ουδεμία περίπτωση να πούμε ότι επιβάλλουμε ένα εμπάργκο στις παραδόσεις στρατιωτικής τεχνολογίας στη Συρία", πρόσθεσε ο Τζιρκάλν. Παράλληλα, η Ρωσία θα συνεχίσει να τιμά "τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί το 2008 για την επισκευή ελικοπτέρων" με τη χώρα αυτή. Ο Ρώσος αξιωματούχος επέμεινε ότι κάνοντας αυτά η Μόσχα δεν παραβιάζει "ουδεμία από τις διεθνείς της υποχρεώσεις".

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) από την πλευρά του καταγγέλλει ότι η ρωσική υποστήριξη στην Δαμασκό επιτρέπει στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να συνεχίζει τη βία
. "Με όποια μάσκα και εάν επιχειρείται να συγκαλυφθεί η ρωσική πολιτική , πρόκειται για μια πολιτική υποστήριξης του καθεστώτος που του δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει τη βία", είπε ο πρόεδρος του ΣΑΣ, Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα, ο οποίος είχε σήμερα στη μόσχα ανεπιτυχε΄ςι συνομιλίες με τον Ρωσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Εν τω μεταξύ, ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν άρχισε πριν από λίγο να ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις συνομιλίες του αυτή την εβδομάδα με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στην Δαμασκό, καθώς και στο Ιράν και στο Ιράκ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση στη Συρία.

Ο Άναν είπε πως συμφώνησε με το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σε μια "προσέγγιση" για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Στην ίδια τη Συρία, ξέσπασαν συγκρούσεις στη συνοικία Κάνταμ στην Δαμασκό, ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως το μεσημέρι σήμερα σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων δύο στρατιωτών στο Χαλέπι, ενώ ανέφερε πως δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει εάν, όπως ανέφεραν πληροφορίες, ακόμα 11 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από μια έκρηξη βόμβας με στόχο όχημα του στρατού στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο, χθες σκοτώθηκαν 82 άνθρωποι: 30 άμαχοι, 26 στρατιωτικοί και 26 αποστάτες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ