2012-07-15 17:59:14
Φωτογραφία για Σκοτώστε τώρα τον «Φωτόπουλο» (που κρύβετε μέσα σας)
του Θέμου Αναστασιάδη

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι δεν κάναμε καμία μεταρρύθμιση στην Ελλάδα τα δύο χρόνια που παίζουμε κρυφτούλι με την Τρόικα από το ότι χρειάζεται ακόμα να απειλούμε και να απειλούμεθα από τους «Φωτόπουλους» του συνδικαλισμού. Αν είχαν γίνει οι δυο-τρεις ΘΕΣΜΙΚΕΣ κινήσεις που έπρεπε, ο όποιος «Φωτόπουλος» δεν θα είχε καμία δυνατότητα να «εκβιάζει» ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ, και ο όποιος πρωθυπουργός δεν θα χρειαζόταν να τσακώνεται τόσο άγρια με τον όποιο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μάτια του εργατοπατέρα της ΔΕΗ.

Κι όμως... σαν να μην πέρασε ένας χρόνος, είμαστε ακόμα εκεί... και ένα βήμα παραπίσω, αν κρίνουμε από το ότι οι γνωστές άγνωστες ιδιωτικοποιήσεις πήραν πρώτες αυτές... επιμήκυνση υλοποίησης αντί του Μνημονίου! Οπερ έδει δείξαι ότι δεν χρειάστηκε καν να ιδρώσουν οι συνδικαλιστές στους δρόμους, γιατί οι πολιτικοί και το σύστημα πάνε πιο αργά και πιο διστακτικά κι από το αν έβαζες το ΠΑΜΕ να πουλήσει τον ΟΛΠ! Αρα, μήπως πρέπει να ψάξουν και να εξοντώσουν τον «Φωτόπουλο» που κρύβουν ΜΕΣΑ τους, πριν κυνηγήσουν τον γενειοφόρο Ρομπέν των ηλεκτρισμών που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αντε, για να λέμε και καμιά σκληρή αλήθεια.


Αλήθεια, για να καταλάβουμε, τι ακριβώς κάνουμε ακόμα ως χώρα; Παίζουμε τις «κουμπάρες» ενώ μας προετοιμάζουν για χήρες και ορφανά; Για όσους δεν κατάλαβαν τι έγινε στο Eurogroup, συνέβη το εξής: ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γιατί τα στοιχεία και οι επιδόσεις μας είναι τόσο χάλια μετά τις απανωτές εκλογές, που είτε θα ’πρεπε να μας πετάξουν έξω εδώ και τώρα, είτε να κρεμάσουν «κουδούνια» στη Μέρκελ, στους Ολλανδούς και τους Φινλανδούς που θέλουν να μας αποβάλουν πάραυτα. Σαν τους μαθητές που μένουν μετεξεταστέοι, μας είπαν «ξαναελάτε τον Σεπτέμβριο να δούμε τι θα κάνουμε με σας», όχι επειδή πιστεύουν ότι θα βελτιωθούμε, αλλά γιατί έχουν άλλα σοβαρότερα ζητήματα να λύσουν μέχρι τότε: ισπανικά, ιταλικά, γαλλογερμανικά.

Η αίσθηση πολλών που παροικούν την κοινοτική Ιερουσαλήμ είναι ότι η κουβέντα για την Ελλάδα ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΣΕ την ώρα που εμείς νομίζαμε... από μόνοι μας... ότι πάμε να επαναδιαπραγματευτούμε! Πού πας, ρε Καρα-φωτόπουλε; Τι νομίζεις ότι είναι το Eurogroup; ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ να μπαινοβγάζεις τα θέματά σου ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ (που λέει κι η διαφήμιση με τον φαντάρο); Εξ ου και ο Βενιζέλος πρέπει άμεσα να σκοτώσει τον «Φωτόπουλο» μέσα του! Γιατί, εφόσον γνωρίζεις πολύ καλύτερα από οιονδήποτε άλλο τι παθαίνεις στην Ευρώπη όταν βάζεις λάθος θέματα σε λάθος στιγμή, είναι μεγάλο σφάλμα να εγκαλείς τον νέο υπουργό ότι... δεν διαπραγματεύτηκε, αφ’ ης στιγμής δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα στην ατζέντα!

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν έπρεπε καν να έχουμε φτάσει ως εκεί, και όφειλαν να έχουν συνεννοηθεί από ΠΡΙΝ με τον Βενιζέλο για το τι πάνε να πουν και τι δεν θα πουν. Προφανώς αυτό δεν έγινε, εξ ου και η φωτοπουλική αντίδρασή του, παρότι καλύφθηκε εκ των υστέρων, προκάλεσε ήδη μια πρώτη αχρείαστη ρωγμή. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν απόλυτα και στο Μαξίμου ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αμιγή κυβέρνηση Ν.Δ. (που γύρευε ποιους απίθανους Νικολόπουλους μπορεί να μας επιφυλάσσει), αλλά με ένα όχημα που χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πάει πουθενά! Θα εκτροχιαστούν στο πι και φι, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που καιροφυλαχτεί σαν τον γύπα, θα ορμήσει να τους ξεσκίσει. Ο κεντρικός πυρήνας της κυβέρνησης πρέπει πρώτα να συνεννοείται με Βενιζέλο και Κουβέλη (του οποίου η πολιτική υπομονή είναι αξιοθαύμαστη - αλλά ως πότε;) και μετά να κάνει ό,τι είναι να κάνει. Αλλιώς με κάνα δυο αχρείαστες «γκέλες» ακόμα θ’ αρχίσουν τα όργανα σε όλα τα κόμματα και θα τρέχει ο Αλέξης να ράψει «κουστούμι» (για όλους μας).

Προτού, λοιπόν, ρωτήσεις τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Φωτόπουλο (απάντηση: υιοθετεί ό,τι πιο κρατικίστικο και παλαιοκομματικό του ’ρχεται από οιονδήποτε «χώρο» - και είναι κρίμα πρώτ’ απ’ όλα για τον ίδιο που ΔΕΝ χρειάζεται τέτοιες μεταγραφές), ρώτα τι κάνεις ΕΣΥ με τους «Φωτόπουλους» που κρύβεις μέσα σου. Γιατί οι μια ζωή κρατικοδίαιτοι πολιτικοί και αξιωματούχοι των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που ψάχνουν δικαιολογίες και επιχειρήματα επειδή ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να κάνουν οτιδήποτε επώδυνο.

Ούτε μετατάξεις, ούτε ιδιωτικοποιήσεις, ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΕΚΡΩΝ αν δεν έχουν κλείσει τις σαράντα μέρες για να βεβαιωθούν πως το πτώμα εξέπνευσε. Θα μπορέσουν ο ΣΑΜΑΡΑΣ και η ολιγομελής ομάδα του, που πιστεύουν και θέλουν να δώσουν την τελευταία μάχη επιβίωσης εντός ΕΥΡΩ, να τα υπερβούν και να τα ξεπεράσουν όλα αυτά γρήγορα και τολμηρά; Ο,τι κάνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη, παιδιά, όπου ξαναπαρουσιαζόμαστε μπροστά στους ιεροεξεταστές μας με τους τραγικούς βαθμούς που μας έβαλε η Τρόικα. Είναι οι ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ που ουσιαστικά θα κρίνουν αν θα σωθούμε ή αν θα... δραχμοποιηθούμε!

Αρα, από τη μια χρειάζεται ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ εδώ και τώρα από πλευράς Ν.Δ., συγχρόνως όμως ΕΞΥΠΝΑΔΑ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ για να κρατηθεί η τριμερής κυβέρνηση, κάτι που προϋποθέτει -τονίζουμε- να κρατάνε Βενιζέλο και Κουβέλη «μες στο παιχνίδι», συναισθανόμενοι και τα δικά τους αδιέξοδα. Αλλιώς δεν θα χρειαστεί καν να τσακωθεί ξανά ο Ευάγγελος με τον Στουρνάρα για το Eurogroup. Στέλνουμε απευθείας ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ μπας και πάθει κάνα εγκεφαλικό η Μέρκελ και γλιτώσουμε ως εκ θαύματος!
protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ