2012-07-15 23:45:55
Φωτογραφία για ΗΤΤΑ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 0-1 *ΒΙΝΤΕΟ*
H Εθνική Ελλάδας Νέων ηττήθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 από την ανώτερη Ισπανία με 0-1 στο Ταλίν της Εσθονίας, ωστόσο η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη διοργάνωση είναι μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες διεινείς περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, δίνοντας χώρο στους Ισπανούς. Οι «φούριας ρόχας» απείλησαν στο 5’, με τον Σταφυλίδη να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή το σουτ του Αλκάθερ, ενώ είχαν και τέσσερα καλά σουτ από τα οποία δύο κατέληξαν άουτ και δύο απόκρουσε ο Διούδης. Η μόνη καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 33’, όταν από σέντρα του Γιαννιώτα, ο Κατίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί μπήκαν και πάλι δυνατά, και στο 56’ άγγιξαν το γκολ καθώς από δυνατό σουτ του Καμπάνια η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Στο 61’ ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε εκπληκτική διπλή επέμβαση σε σουτ των Χεσέ και Τόρες, με την Ελλάδα πάντως να μην απειλεί και την Ισπανία να διατηρεί τον έλεγχο. Έτσι στο 80′ οι Ισπανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Χεσέ, που εκμεταλλεύτηκε άψογη πάσα του Ντεουλοφέου και με πλασέ έκανε το 1-0.


Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Κουρμπέλης, Μπουγαΐδης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Κατίδης (89’ Μπουχαλάκης), Φουρλάνος (85’ Μπακασέτας), Μαυρίας, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος (67’ Λυκογιάννης).

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τριανταφυλλόπουλος, Ρουγκάλας.

Ισπανία: Κέπα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Ντέρικ, Χόνι, Καμπάνια, Σούσο (70’ Σουάρες), Αλκάθερ, Χεσέ (90’ Μπερνάτ), Τόρες, Ντεουλοφέου (84’ Χουάνμι).

Στον πάγκο: Ορτάλια, Μπερνάτ, Ινσούα, Ρουίς.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ