2012-03-15 22:39:22
Φωτογραφία για Δηλώσεις Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη κατά την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία Siemens για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του μετρό Αθήνας
Ο Υφυπουργός, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης κατά την υπογραφή της σύμβασης για το σύστημα σηματοδότησης... των νέων επεκτάσεων του μετρό Αθήνας με την εταιρεία Siemens, δήλωσε:

“Μαζί με την καλησπέρα μου, θα ήθελα κι εγώ απο την δική μου πλευρά, παρακολουθώντας την προσπάθεια της Αττικό Μετρό και των στελεχών της και όλων όσων είχαν συμμετοχή στην θετική αυτή εξέλιξη να τους συγχαρώ για την ολοκλήρωση της προσπάθειας. Να τονίσω και να σημειώσω και πάλι ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, απόλυτη προτεραιότητα, όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων. Γιατί όπως είχε αποδείξει το μετρό στην Αττική, μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να προσφέρει και καμιά αρνητική επίπτωση. Για αυτό ακριβώς, απο την πρώτη στιγμή υπήρξε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, τόσο για το δίκτυο των γραμμών του μετρό της Αττικής, όσο και για το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης και παρ' όλη την οικονομική κρίση, παρ' όλο το ότι πολλές συμβάσεις ήταν παγιδευμένες, για τον ένα ή για τον άλλο λόγο, θεωρώ ότι σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτά τα δεδομένα, τα αποτελέσματα και οι εξελίξεις ήταν ιδιαίτερα θετικά
. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, όπως αναλυτικά αναφέρθηκε και ο κ. Τσίτουρας. Θα μου επιτρέψετε όμως επειδή παρακολούθησα αυτή την προσπάθεια, τα τελευταία δυόμιση χρόνια να τονίσω δύο πράγματα. Η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας στις περιοχές όπου εδώ και έναν χρόνο περίπου θα μπορούσαν να λειτουργούν οι γραμμές αυτές είναι πολύ σημαντική. Είμαι βέβαιος όμως ότι οι συμπολίτες μας, όπως και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ήθελαν και θέλουν Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με το ελληνικό δημόσιο να τηρούν τη νομιμότητα και να έχουν την ηθική και την αξιοπρέπεια πολύ ψηλά. Για αυτό λοιπόν αγαπητοί δήμαρχοι, που εκπροσωπείτε αυτούς τους πολίτες και που συμβάλλετε και εσείς αποφασιστικά στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, να ξέρετε ότι αυτό που επιθυμούσαν και επιθυμούν και οι δικοί σας δημότες, αλλά και οι πολίτες όλης της χώρας, έγινε πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αποφάσισε ότι αυτή η σύμβαση θα υπογραφεί και θα υλοποιηθεί, μόνο αν υπάρξουν τέσσερα πολύ συγκεκριμένα βήματα και αυτά τα βήματα πραγματοποιήθηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσίτουρας και ο κ. Υπουργός.

Το πρώτο ήταν η συγκρότηση με ειδική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, του 3ου Τμήματος, από έγκριτους δικαστικούς στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να μπορέσει να αξιολογήσει την σύμβαση αυτή και αυτό έγινε.

Το δεύτερο βήμα ήταν η ενασχόληση με την σύμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αν υπήρχαν προβλήματα ανταγωνιστικότητας και αυτό έγινε.

Το τρίτο βήμα ήταν η συζήτηση, η δημόσια συζήτηση και η τοποθέτηση όλων των πολιτικών κομμάτων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και φυσικά στην Επιτροπή Οικονομικών, όπως ο κανονισμός της Βουλής ορίζει. Και τα δύο βήματα αυτά έγιναν. Αναφέρθηκε ήδη ο κ. Υπουργός στα συμπεράσματα των δύο αυτών επιτροπών.

Το τελευταίο (βήμα) ήταν η αποδοχή από την πλευρά της Siemens των λανθασμένων και παράνομων πρακτικών που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια στη συνεργασία της με το ελληνικό δημόσιο, τη δημόσια συγνώμη της προς τον ελληνικό λαό και η ενσωμάτωση της στην συμφωνία αυτή, όπως και η καταβολή αποζημίωσης για ηθική βλάβη του ελληνικού δημοσίου.

Είναι πολύ σημαντικό και θέλω να το τονίσω, γιατί καταδεικνύει πως όταν το πολιτικό σύστημα, οι πολιτικοί, όλοι μας έχουμε καθαρή σκέψη και καθαρούς στόχους και πάνω απ' όλα έχουμε την ηθική στην πολιτική πολύ ψηλά και την αξιοπρέπεια του πολίτη, μπορούμε αυτούς τους στόχους να τους επιτυγχάνουμε. Αυτό είναι το πιο μεγάλο κέρδος από αυτή την πορεία και απ' όλα αυτά τα βήματα, ότι στην χώρα μας πλέον αφήνουμε πίσω τις κακές, παράτυπες και παράνομες πρακτικές απ' όπου κι αν ασκήθηκαν. Αυτή είναι η μεγάλη απαίτηση του ελληνικού λαού. Γιατί ένας από τους λόγους που βρεθήκαμε σε αυτή την κρίση ήταν κι αυτός. Πολύ κρίσιμος και καθοριστικός και μάλιστα σε ηθικό και πολιτικό επίπεδο πολύ σημαντικός, ίσως ο πιο σημαντικός.

Για αυτό θεωρώ κι εγώ σημαντική ιδιαίτερα την σημερινή μέρα. Πιστεύω πως κάθε ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος, αλλά και κάθε ξένος, που θέλει να επενδύσει και να συνεργαστεί με τούτη την χώρα, με τους Έλληνες πολίτες, ως καταναλωτές, αλλά κυρίως το ελληνικό δημόσιο, θα έχει υπόψη του, ότι πλέον θα βρίσκει απέναντι ένα πολιτικό σύστημα, όλα τα πολιτικά κόμματα, τους Έλληνες πολίτες, αποφασισμένους και ένα θεσμικό πλαίσιο θωρακισμένο, που δεν θα επιτρέψει καμία επανάληψη κακών πρακτικών, παράνομων πρακτικών του παρελθόντος.

Κλείνω λέγοντας πως, έχοντας ολοκληρώσει πλέον και την ανταλλαγή ομολόγων, έχοντας αρχίσει πλέον η χώρα μας να πατά σταθερά, νομίζω πως μπροστά στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και τις εθνικές εκλογές ο Έλληνας πολίτης μπορεί να νιώθει πικραμένος και προδομένος σε πολλά πεδία, μπορεί όμως ταυτόχρονα να νιώθει και σίγουρος πως άνοιξε ένας δρόμος μπροστά του, με τον δικό του αγώνα, την δική του προσπάθεια, την δική του αντιπαλότητα πολλές φορές. Ένας δρόμος όπως αυτός τον θέλει. Ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας και ισοπολιτείας”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Μεγάλη Ιδέα των Σέρβων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η "Μεγάλη Ιδέα" των Σέρβων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ