2012-07-20 03:35:03
Φωτογραφία για «Η Κύπρος απέσυρε τα αίτημα για πληρη υπαγωγή στον ESM»
«Η Κύπρος θέλει, σύμφωνα με παρουσίαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να μην εξαιρεθεί προς το παρόν από την συνεγγύηση σε δράσεις διάσωσης για άλλες χώρες»... μεταδίδει η γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Σόιμπλε είπε νωρίτερα στο Κοινοβούλιο ότι η Κύπρος απέσυρε προσωρινά ανάλογο αίτημα. Το μερίδιο της Γερμανίας στις εγγυήσεις για τα προγράμματα βοήθειας του EFSF, από 29.07% δεν θα αυξηθεί για το πακέτο βοήθειας της Ισπανίας σε 29.13%, όπως είχε δηλώσει ο κ. Σόιμπλε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, λόγω αυτής της πρωτοβουλίας της Κύπρου, επισημαίνεται στο τηλεγράφημα.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, η Κύπρος θα είναι σύντομα η ίδια μια «χώρα σε πρόγραμμα» για βοήθεια από το EFSF. «Ένα αίτημα η χώρα το έχει υποβάλει. Τώρα διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες. Για τέτοιες χώρες που εντάσσονται σε πρόγραμμα, υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η δυνατότητα να εξαιρεθούν με αίτημά τους από την εγγύηση για άλλες περιπτώσεις βοήθειας του EFSF», επισημαίνει το Reuters.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ