2012-07-22 12:10:03
Φωτογραφία για Μεγάλες πυρκαγιές στην Πορτογαλία – νεκρή μία πυροσβέστης
Μία πυροσβέστης έχασε τη ζωή της και επτά συνάδελφοί της τραυματίστηκαν στην Πορτογαλία, καθώς περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται επί τρεις ημέρες στη νοτιοευρωπαϊκή χώρα.

Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα καθώς η ίδια και ένας συνάδελφός της κινούνταν προς μία φωτιά που έκαιγε δασική περιοχή στην κεντρική περιοχή Αμπράντες.

Οι χειρότερες πυρκαγιές έχουν σημειωθεί στη νότια Πορτογαλία, όπου 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν κατακαεί από την πύρινη λαίλαπα, ενώ τουλάχιστον πέντε κατοικίες καταστράφηκαν κοντά στην κωμόπολη Ταβίρα, στην παραθεριστική περιοχή Αλγκάρβε. Το μέτωπο, το οποίο ξέσπασε την Τετάρτη, 18 Ιουλίου, τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, έξι πυροσβέστες νοσηλεύτηκαν σε τοπικά νοσοκομεία αφότου τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την προσπάθεια πυρόσβεσης. Οι έξι άνδρες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Φωτιές μαίνονται και στο τουριστικό νησιωτικό θέρετρο της Μαδέιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου AFP, στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετέχουν 250 οχήματα της πυροσβεστικής, συνεπικουρούμενα από τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έφυγε» ο Τζόνι Βεκρής!...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έφυγε» ο Τζόνι Βεκρής!...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ