2012-03-16 11:05:37
Φωτογραφία για Σοκ στο Μαρόκo από την αυτοκτονία 15χρόνης που έπεσε θύμα βιασμού και υποχρεώθηκε από τον ισλαμικό νόμο να παντρευτεί το βιαστή της
Την έλεγαν Amina Al Falali και ήταν μόλις 16 ετών. Το Σάββατο 9 Μαρτίου αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της στην Ταγγέρη του Μαρόκου, πίνοντας ποντικοφάρμακο.

Η κίνησή της αυτή αναστάτωσε το Μαρόκο: Θύμα βιασμού στα 15 της χρόνια, η Amina υποχρεώθηκε από το νόμο να παντρευτεί το βιαστή της, προκειμένου αυτός να αποφύγει τη φυλακή.

Το δράμα αυτό προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση σε μπλογκς και μέσα Μέσα Ενημέρωσης. ‘Ήδη στο Facebook δημοσιεύτηκε αναφορά με τίτλο .. «Έιμαστε όλοι Amina Al Falali» και με αίτημα την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου του Ποινικού Δικαίου στο Μαρόκο.

«Πέρα από τη νομική πλευρά, είναι θέμα ηθικής, αντίληψης των γυναικών ως αντικείμενα που υπομένουν τα πάντα, έλλειψης παιδείας και σεξουαλικής αγωγής», εκτιμά η καθημερινή έκδοση του γαλλικού Economiste.

Περίπου 300 άτομα πραγματοποίησαν την Πέμπτη σε καθιστική διαμαρτυρία μετά από κάλεσε της Δημοκρατικής Ένωσης για τα δικαιώματα της γυναίκας, μπροστά στο δικαστήριο της Larache, που νομιμοποίησε το γάμο του κοριτσιού.

Μία άλλη καθιστική διαμαρτυρία προγραμματίζεται για το Σάββατο μπροστά από την έδρα του κοινοβουλίου στο Ραμπάτ.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα από την Κρήτη...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα από την Κρήτη...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ