2012-07-25 13:35:03
Φωτογραφία για «Συναγερμός» στο Μακάρειο Νοσοκομείο λόγω μεταδοτικής ασθένειας
Σε συναγερμό έθεσε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Μακαρείου Νοσοκομείου η πληροφορία ότι γονείς παιδιού που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ενδέχεται να είναι φορείς φυματίωσης.

Σύμφωνα με την παιδίατρο και λοιμοξιολόγο του Μακαρείου Νοσοκομείου Μαρία Κολιού τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ζεύγους αναμένονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Την ίδια ώρα γιατροί, νοσηλευτές και άλλα πρόσωπα που δυνατό να ήρθαν σε επαφή με το ζεύγος έσπευσαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έχει προσβληθεί κάποιος ή όχι από τη νόσο.

Μιλώντας στο Σίγμα η λοιμοξιολόγος Μαρία Κολιού διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης για αποτροπή μετάδοσης της ασθένειας.

Η κυρία Κολιού ανέφερε στο Σίγμα ότι τα τελικά αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί γιατροί και νοσηλευτές θα είναι έτοιμα και αυτά τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως είναι φυσικό το ζεύγος επισκεπτόταν συχνά το παιδί του, παρακολουθούσε την πορεία της υγείας του και ερχόταν σε επαφή με γιατρούς και νοσηλευτές.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση καθώς σε περίπτωση που το ζεύγος είτε ένας εκ των δύο πάσχει από ενεργή φυματίωση τότε η νόσος μπορεί να μεταδοθεί από σταγονίδια.

Σημειώνεται ότι στο Μακάρειο νοσηλεύεται και παιδί με φυματίωση οι οικείοι του οποίου έχουν ήδη υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ