2012-07-25 13:49:47
Φωτογραφία για Ο κ Μπαρόζο τρία χρόνια μετά...
Ο γνωστός κ Μπαρόζο μας ξαναθυμήθηκε και έρχεται να μας επισκεφτεί ύστερα από τρία χρόνια. Η προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε την Αθήνα ήταν το καλοκαίρι του 2009, όταν είχαμε και πάλι, φωτιές Και μάλιστα πέταξε πάνω από τα καμένα εκείνου του καλοκαιριού, αλλά και πάνω από τα καμένα του 2007, στην Πάρνηθα και την Αρχαία Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή, όπου θρηνήσαμε περί τα 100 θύματα.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, τότε, (τον θυμάστε να πετάει με το ελικόπτερο πάνω από τα καμένα παρέα με τον Καραμανλή;) προκειμένου να δώσει την στήριξή του, για μια ακόμα φορά στην κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά στον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό. Να δώσει, όπως και το έκανε, την εντύπωση ότι η κυβέρνηση χειρίζεται καλά τα θέματα και δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Την ίδια εντύπωση ότι η τότε κυβέρνηση χειρίζονταν καλά τα θέματα θέλησε να δώσει ο κ. Μπαρόζο και για την άλλη μεγάλη πυρκαγιά η οποία είχε ξεσπάσει στην ελληνική οικονομία. Θέλησε να μας καθησυχάσει ότι όλα πάνε καλά και ότι το έλλειμμα κινείται στο 6%, όπως ισχυριζόταν η τότε κυβέρνηση.


Τον Οκτώβριο του 2009 έγιναν εκλογές, ο φίλος του κ. Μπαρόζο ηττήθηκε κατά κράτος και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισιόν δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Το κάνει τώρα, που θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι φιλική προς τον ίδιο, ότι συμμερίζονται τις ίδιες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις.

Αλλά ποιος είναι ο κ. Μπαρόζο; Σήμερα περνάει στην Ελλάδα ως τεχνοκράτης, αλλά δεν είναι. Είναι πολιτικό πρόσωπο.

Όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου θα θυμούνται ότι ο Μανουέλ Μπαρόζο υπήρξε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας για μιάμισι θητεία (σας θυμίζει κάτι; Και δεν θα είναι και το μόνο) και ήταν αυτός που κατέστρεψε την οικονομία της Πορτογαλίας (σας θυμίζει κάτι;). Αναγκάσθηκε να παραιτηθεί στα μισά της δεύτερης θητείας του (σας θυμίζει κάτι;) και στις εκλογές που ακολούθησαν κέρδισε ο σοσιαλιστής Σώκρατες (σας θυμίζει κάτι;), ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, δεν μπόρεσε να επαναφέρει την οικονομία της χώρας στην προ της, επί Μπαρόζο, καταστροφής της (σας θυμίζει κάτι;).

Ο κ. Μπαρόζο επιβραβεύθηκε τοποθετούμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως τέτοιος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καταστροφή και της ελληνικής οικονομίας βοηθώντας τον φίλο του Καραμανλή να διατηρηθεί στην εξουσία. Πως το έκανε αυτό; Επέτρεπε στις κυβερνήσεις Καραμανλή να ακολουθούν την άφρονα πολιτική τους, θεωρώντας θωρακισμένη την ελληνική οικονομία, όπως έλεγε και ο Αλογοσκούφης και ενώ η Ελλάδα, επί Καραμανλή, μπήκε δύο φορές σε επιτήρηση, ο Μπαρόζο δεν έλεγξε ποτέ τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και δεχόταν, ασυζητητί, τα «πειραγμένα» στατιστικά στοιχεία του Κοντοπυράκη. Αν ο Μπαρόζο είχε κάνει καλά τη δουλειά του, το έλλειμμα δεν θα έφθανε στο 16%, περίπου, και το δημόσιο χρέος δεν θα εκτινασσόταν σε δυσθεώρητα ύψη.

Και κάτι ακόμα. Ο Μπαρόζο δείχνει να αισθάνεται καλά στην Ελλάδα, μόνο όταν έχουμε δεξιούς πρωθυπουργούς. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ