2012-07-26 19:18:03
Φωτογραφία για Στη φυλακή επειδή έστελνε σφαίρες στην πρωθυπουργό
Ένας «γεροπαράξενος» Αυστραλός καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμισι χρόνων για πακέτα γεμάτα εκρηκτικά και σφαίρες που έστελνε... σε υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, αλλά και στην πρωθυπουργό της χώρας του, Τζούλια Γκίλαρντ.

Ο 81 ετών John Gordon παραδέχτηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου του Μπρίσμπεϊν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ του 2007 και του 2010 πράγματι απέστειλε έξι πακέτα τα οποία περιείχαν σφαίρες και πυροκροτητές μαζί με προσβλητικά και απειλητικά γράμματα με παραλήπτες πολλούς μεγαλοτραπεζίτες, την νυν πρωθυπουργό της χώρας και τον προκάτοχό της Kevin Rudd, όπως και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Tony Abbott.

Μιλώντας για τις πράξεις του, ο Gordon επικαλέστηκε την τότε «γκρίνια» του και την κακοδιαθεσία των γηρατειών, όμως δήλωσε ένοχος και στις δώδεκα κατηγορίες που τον βάρυναν, ανέφερε το πρακτορείο AFP.

Ο Αυστραλός είναι πατέρας δύο παιδιών και αν τους πρώτους οκτώ μήνες της ποινής του δείξει καλή διαγωγή θα έχει τη δυνατότητα να αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους για το υπόλοιπο της ποινής του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ