2012-07-27 06:47:01
Φωτογραφία για LE MONDE: «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΑ.. »
Mύδρους εξαπολύει η εφημερίδα Le Monde κατά των Ευρωπαίων.

Κύριο άρθρο στη Le Monde κατηγορεί τη ραστώνη των πολιτικών κυρίως της Γερμανίας απέναντι στην κατάσταση επείγουσας ανάγκης της οικονομίας της ευρωζώνης λόγω των υψηλών επιτοκίων δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας αλλά και του εκτροχιασμού των στόχων της ελληνικής οικονομίας ενώ σχολιάζεται ειρωνικά η μετάθεση της άφιξης Μπαρόζο στην Αθήνα για την Πέμπτη.

Στο άρθρο τονίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου μας είχε δώσει ελπίδα. Φαινόταν ότι τα πράγματα πήγαιναν στη σωστή κατεύθυνση.

Νομίσαμε ότι θα μπορούσαμε πλέον να είμαστε κάπως αισιόδοξοι. Δεν λογαριάσαμε όμως τους κυβερνήτες της ευρωζώνης, τη χαλάρωσή τους, την ανευθυνότητά τους.

Δεν πρόφθασαν να βγουν από το Συμβούλιο Κορυφής και άρχισαν αμέσως να διαφωνούν για την ερμηνεία του. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν η βοήθεια προς τη Μαδρίτη θα περάσει ή όχι από το κράτος. Νομίζαμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε έναν κόσμο που οι αγορές αντιδρούν σε νανοδευτερόλεπτα. Και σε αυτό ήμασταν αφελείς. Πουθενά δεν είδαμε να αποτυπώνεται η ανάγκη των 17 να θέσουν σε διαδικασία επείγοντος τις αποφάσεις του Ιουνίου. Έχουν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους βλέπετε, παρατηρεί ειρωνικά ο συντάκτης.


Και συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος: το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γερμανίας πάει διακοπές, ανέβαλε για το Σεπτέμβρη την συνταγματική αποδοχή του ΕΜΣ. Δεν υπάρχει καμιά πίεση.

Ο Μπαρόζο αναμενόταν στην Αθήνα την Τετάρτη, πήγε την Πέμπτη. Και τι έγινε!

Οι 17 δεν ξέρουν πώς να συντονιστούν την επομένη των Συνόδων. Δεν δείχνουν να έχουν κοινή άποψη για το ευρώ και το μέλλον του. Υπάρχει κακοφωνία εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει μια αποφασιστική διαχείριση.

Ενώπιον της καταστροφικής εξέλιξης του κόστους δανεισμού για Ιταλία και Ισπανία, στρεφόμαστε προς την ΕΚΤ. Αυτή τελικά θα σπεύσει σε βοήθεια της Ρώμης και της Μαδρίτης. Ο πρόεδρός της έχει χίλιες φορές δίκιο όταν παρατηρεί ότι οι 17 δεν κάνουν τη δουλειά τους καμιά ημέρα της εβδομάδος Μαρία Δεναξά/Παρίσι
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ