2012-07-30 11:41:16
Φωτογραφία για ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βιάννου Ηράκλειου όπου τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος. Στην περιοχή από τη Μέση μέχρι τη Βιάννο επιχειρούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ισχυρή δύναμη πυροσβεστών, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Αίσθηση προκάλεσε το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή, όταν δύο φίλοι, ηλικίας 24 και 35 ετών, αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν τη φωτιά.

Την ώρα που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους, σταμάτησε δίπλα τους επιβατικό όχημα, με οδηγό έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος τους ζήτησε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο να σταματήσουν να καταγράφουν τις σκηνές, εξοργισμένος από το γεγονός ότι ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν βίντεο.


Η απάντηση των δύο νεαρών ήταν πως δεν κάνουν τίποτα κακό. Ο 20χρονος, όμως, οδηγός του οχήματος, εξοργίστηκε και αποφάσισε να τους σταματήσει βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας έξι φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο.

Ο 24χρονος φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα, καθώς δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά σημεία. Ο 35χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η σφαίρα τον βρήκε στο πόδι. Και οι δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εξ άλλου στο Σμάρι Πεδιάδος σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφή.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Μάλια, Αντισκάρι, Τσούτσουρο.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγώνυμα στη Χίο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ