2012-07-31 14:51:38
Φωτογραφία για Ευθεία διαφοροποίηση από την πολιτική του υπουργού υγείας / Όχι πλαφόν στις παροχές υγείας...!!!
Του Θανάση Γιαννόπουλου.    

 ΚαθηγητήΠανεπιστημίου Αθηνών.

τ. υφυπουργού Υγείας.

ΠΛΑΦΟΝ στις παροχές ΥΓΕΙΑΣ. ΠΛΑΦΟΝ και στις θυσίες του Λαού. 

Να θέσουν μας συνέστησαν "πλαφον" στις παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δηλαδή κάθε ασφαλισμένος να δικαιούται να πάρει φάρμακα και λοιπές υπηρεσίες υγείας μέχρι ένα ορισμένο, προ-καθορισμένο ύψος. Ας πούμε 1500 ευρώ σε ένα χρόνο. Από το σημείο αυτό και μετά, τα φάρμακα θα τον επιβαρύνουν είτε πλήρως είτε κατά ένα ποσόν που μάλλον συνεχώς θα επιδεινώνεται όσο θα επιδεινώνεται και η "γενική οικονομική κατάσταση" που βέβαια, παρά τα όσα ακούμε, δεν την βλέπουμε να "ασπρίζει". Θα έλεγε κανείς δύσπιστος ότι αυτό το σύστημα το έχουν εφαρμόσει πολλές χώρες. Καλό λοιπόν να το εφαρμόσουμε κι εμείς Ναι αλλά αυτές οι χώρες είναι αρκετά διαφορετικές στο κοινωνικό τους πρόγραμμα από εμάς ώστε τέτοια συστήματα να μην "αντιγράφονται" αυτόματα χωρίς παρενέργειες.


Θα έλεγε κανείς ότι θα "ληφθεί μέριμνα" ώστε οι χρόνιες παθήσεις και οι ειδικές κατηγορίες ατόμων να προστατεύονται από τέτοια "πλαφόν".

 Δεν πιστεύουμε την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου εξαιρέσεων και έχουμε λόγους να ΜΗΝ το πιστεύουμε.

Διότι αν αρχίσει να εφαρμόζεται ένα τέτοιο μέτρο με πλαφόν δηλαδή στα 1500 ευρώ, αρχικά θα το υποστούν "οριζοντίως", όλοι και θα θέλει "αγώνα" ώστε κάθε ειδική κατηγορία να εξαιρεθεί (π.χ. καρκινοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς και "δεν συμμαζεύεται"....).

Διότι όπως συνήθως συμβαίνει με εμάς, αρχίζει μία καταιγίδα εξαιρέσεων και στο τέλος θα φτάσει να υποστούν το μέτρο μόνον εκείνοι που δεν μίλησαν και δεν οργανώθηκαν εναντίον του μαζικά.Αν αρχίσεις να εξαιρείς-εξαιρείς-εξαιρείς, ΤΕΛΙΚΑ θα εξαιρεθούν όλοι ή σχεδόν όλοι.

Διότι θα είναι τέτοια και τόση η έκταση της διαφθοράς γύρω από τις εξαιρέσεις που θα ξεπεράσει το φαινόμενο των π.χ. ταξιτζήδων που παίρνουν επίδομα τυφλού. Αφήνω που στις λεγόμενες "ανανεώσεις" των εξαιρέσεων θα δούμε τα ευτράπελα που βλέπουμε στις αναπηρίες που καλούν π.χ. τον μονόχειρα για επανέλεγχο (φαίνεται ότι κάποιοι στις "επιτροπές" είτε ψάχνουν για δουλειά είτε έχουν την εντύπωση ότι τα χέρια ξαναφυτρώνουν σαν τις τρίχες....)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν ο καθένας μας παίρνει τα φάρμακα του ΜΟΝΟΝ όταν και όσο τα χρειάζεται, και εάν ο κάθε γιατρός τα γράφει σε συνταγή μόνον όταν χρειάζεται, τότε κανένα ΠΛΑΦΟΝ δεν χρειάζεται.

Οι κ.κ. τεχνοκράτες-σύμβουλοι και μυστικο-σύμβουλοι, καλό θα ήταν να έχουν ΗΔΗ πιάσει από το αυτί όποιον παραβιάζει τις αρχές της συνταγογραφίας είτε από άγνοια είτε από ιδιοτέλεια. Αυτό ΦΤΑΝΕΙ χωρίς ΠΛΑΦΟΝ.

http://el-gr.facebook.com/athgiannopoulos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ