2012-07-31 16:16:08
Φωτογραφία για ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ : Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Ο Νικόλας Δεληγιάννης λίγες ώρες πριν το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο, γράφει στο προσωπικό του blog που διατηρεί στο "Novasports.gr" τα συμπεράσματα του ύστερα από την πρεμιέρα.

Αναλυτικά:

Επικοινωνούμε πάλι μετά τον πρώτο μας αγώνα στον όμιλο απέναντι στην Κροατία και πριν από τον δεύτερο, που δίνουμε το απόγευμα της Τρίτης με την Ιταλία. Θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες ορισμένα συμπεράσματα ύστερα από την πρεμιέρα.

Κατ' αρχήν, εκτιμώ ότι στο μεγαλύτερο βαθμό χτες καλύψαμε τις αδυναμίες μας και αναδείξαμε τα πλεονεκτήματά μας ως ομάδα, κάτι το οποίο είχα επισημάνει ως βασικό ζητούμενο στο προηγούμενο κείμενό μου. Πήγαμε πολύ καλά στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, ήμασταν κυρίαρχοι και διατηρήσαμε έναν ρυθμό, αλλά μερικά λεπτά χαμηλής αυτοσυγκέντρωσης στο τελευταίο οκτάλεπτο μάς στοίχησαν. Κάναμε λάθη και όταν συμβαίνει αυτό σε παιχνίδια με ομάδες πολύ υψηλού επίπεδου το πληρώνεις. Η Κροατία εκμεταλλεύτηκε το «νεκρό» μας διάστημα και ξέφυγε, εμείς δεν είχαμε χρόνο να μιλήσουμε και να συγκεντρωθούμε ξανά κι έτσι δεν μπορέσαμε ν' αλλάξουμε την κατάσταση.


Ξέρω, έχουμε παρουσιάσει κι άλλες φορές στο παρελθόν αυτή την εικόνα στο τελευταίο μέρος ενός αγώνα και γι' αυτό σας είχα πει προχτές ότι πρέπει να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Το συγκεκριμένο μειονέκτημα εννοούσα. Δεν το κρύψαμε και είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε στα επόμενα ματς.

Θα έχουμε τρία πολύ δύσκολα με την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστραλία κι ένα λιγότερο δύσκολο με το Καζακστάν. Τώρα ήταν η πρεμιέρα, όμως αν επαναλάβουμε τα ίδια λάθη θα τα πληρώσουμε ακριβά. Παρά ταύτα επισημαίνω ότι βγάλαμε πολλά καλά στοιχεία ως ομάδα, όπως την άμυνα με ή χωρίς παίκτη λιγότερο, τις πολλές συνεργασίες, τις επιλογές με παίκτη παραπάνω. Επίσης, κρατήσαμε το σκορ χαμηλά και αυτό πιστεύω ότι είναι από τα πιο δυνατά σημεία μας.

Με την Ιταλία είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρόκειται για πιο γρήγορη και πιο κινητική ομάδα και μας ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ παιχνιδιού απ' ό,τι οι Κροάτες. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον έλεγχο με σφιχτή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση και σαφώς μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Περιμένω να έχουμε λύσεις στην επίθεση γιατί οι Ιταλοί δεν παίζουν πολύ πρέσινγκ, αλλά αμύνονται με συνδυασμένες άμυνες ζώνης και σε αυτές αποδίδουμε καλύτερα.

Κυνηγάμε την πρόκριση στα προημιτελικά και πρέπει ν' αρχίσουμε να μαζεύουμε και βαθμούς. Όσο περνάνε οι αγώνες το βαθμολογικό ενδιαφέρον αυξάνεται. Αυτή ήταν η πρώτη αγωνιστική, κερδίσεις ή χάσεις δεν κρίνονται πολλά, όμως στη συνέχεια τα περιθώρια ολοένα και λιγοστεύουν.

Αυτά προς το παρόν κι όσο για το πώς χαλαρώνουμε μετά το ξεκίνημα των αγώνων μην νομίζετε ότι έχουμε μεγάλη άνεση. Το πρόγραμμα είναι σφιχτό τώρα και συγκεκριμένο. Προπόνηση, φαγητό και ξεκούραση.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ